Poliţişti. Sau miliţieni?

Cluj-Napoca. Unui tânăr îi este distrus aparatul în plin centrul oraşului. Un bărbat pur şi simplu îi smulge aparatul din mână şi îl trânteşte de pământ. La câţiva metri distanţă, un poliţist. Sau miliţian. Se uită. Tânărul îi cere să ia măsuri. El zice că nu poate, că e de la Circulaţie. Şi dacă se opreşte cumva din fluturatul mâinilor se încurcă circulaţia în zonă. Aşa că îl trimite pe cel agresat să vadă dacă aparatul e OK. Iar conducerea IPJ Cluj spune că poliţistul (sau miliţianul) chiar nu putea face nimic. Decât, eventual, “să îl îndrume pe cel agresat spre secţia de poliţie”. Să fim serioşi!
Bucureşti. Fotbalistul Cristian Săpunaru, de la Rapid, este chemat de prietenul şi colegul său, Vladimir Bozovic, să facă pe translatorul. Şi asta, pentru că un prieten al lui Bozovic a trecut pe roşu. Săpunaru ajunge şi începe să se răstească la poliţişti. Sau miliţieni. Aşa zic ei, cel puţin. Aşa că poliţiştii – sau miliţienii – cheamă urgent întăriri. Da, da, erau tot de la Circulaţie. Şi apar în zonă 6 (ŞASE) echipaje. Ca să îl calmeze pe Săpunaru.
Întrebare: Sigur poliţiştii – sau miliţienii – din Cluj şi cei din Bucureşti “funcţionează” după aceleaşi reguli? Sau clujenilor li s-a “suflat” să nu cumva să îi deranjeze pe cei care conduc maşini “tari” şi se grăbesc atât de tare încât ar trece şi prin/peste maşini/pietoni ca să ajungă unde au de mers?

4 thoughts on “Poliţişti. Sau miliţieni?”

  1. Veridicitatea ipotezei din intrebare nu m-ar surprinde absolut de loc. Altfel nu se explica tupeul din ultima vreme al putoilor pe strada si pasivitatea politiei. Asta e doar un caz din multe si chiar ar merita disecat subiectul in presa pana chiar se va schimba ceva.

  2. Vasile,

    La Cluj intr-adevar a fost o mare magarie a politaiului. Mi s-a intamplat si mie mai demult cand un tir m-a lovit in trafic pe primaverii, a venit Politia (ordine publica) si a zis a imi pachez masina mai sus. L-am rugat doar sa certifice ca eu eram pe banda mea si ca tirul a depasit banda lui, a tras dreapta si m-a lovit. A zis ca nu poate ca el e de la Ordine publica. Deci, daca politia nu poate face CONSTATARE , cine atunci?

    La Bucuresti, policemanii sa stii ca sunt super duri (vezi cum i-au luat carnetul unor persoane cunoscute gen, Mutu, Dinu, Chivu , Delia etc. NU stiu daca in CLuj se putea intampla asa ceva. Iar Sapunaru a exagerat rau de tot. Cititi stirea in ziarele de sport.

Comments are closed.