Singurul politician român cu coaie… e femeie

N-am mai scris despre meciul de ping-pong dintre Băsescu şi Tăriceanu, cu Norica Nicolai pe post de minge, cam de când se juca încă primul set. La serviciu era, atunci, preşedintele. La primire (a veştii refuzului de a o numi pe Nicolai ministru), prim-ministrul. De atunci, au mai trecut ceva seturi. Cele cu invitaţiile şi telefonul fără fir au rămas încă nedecise. În general, cam totul a rămas în aer.
În această seară, rând pe rând, preşedintele şi Norica Nicolai, şi-au făcut apariţia la TV. Mai întâi, vorba lui Victor Ciutacu, “Sanctitatea Sa Preşedintele”. Ne-a lămurit cu privire la motivul pentru care a aşteptat aproape o lună până să zică “pas” la numirea Noricăi Nicolai în funcţia de ministru. Şi anume, pentru că a comandat “mapa profesională”. Un fel de dosar de la Securitate. Care, susţine preşedintele, dovedeşte că Norica Nicolai nu poate fi ministru.
Ce m-a surprins cel mai mult a fost faptul că, poate pentru prima data în ultimii ani, Băsescu nu ne-a arătat nimic. Doar a spus că “are ceva”, că “a văzut ceva”. I-a trimis pe ziarişti să ceară şi ei, în baza legii 544, “mapa profesională”. Cred că, dacă chiar ar fi avut ceva, Băsescu ne-ar fi arătat. În concluzie, gestul său de azi mi-a semănat mai mult a şantaj decât a motive legale pentru refuzul numirii Noricăi Nicolai ca ministru al Justiţiei.
Apoi, a venit replica Noricăi Nicolai. Din punctul meu de vedere, excelentă. A dovedit că, momentan, singurul politician român cu coaie… e femeie. Mă întreb cine s-ar fi încumetat să îi trântească în faţă preşedintelui fraze precum “Fosta Securitate a supravieţuit, fiind un colaborator de nădejde al preşedintelui României” sau “vă calific, domnule preşedinte, ca având un comportament nedemn pentru un bărbat şi abuziv pentru un preşedinte al României”
Şi spectacolul continuă… Şi noi tot fără ministru la Justiţie. Şi Băsescu şi Tăriceanu se ceartă în continuare ca doi copii de clasa I.

6 thoughts on “Singurul politician român cu coaie… e femeie”

  1. Nu am inteles de ce a folosit atat de multe referinte de natura sexuala, la ea ca femeie si la presedinte ca barbat. Pana la urma conteaza activitatea si morala ei nu ca femeie ci ca politician si profesionist. Altfel, a fost un raspuns in acelasi ton cu cele obisnuite ale politicienilor romani. Adica “Nu am gresit” si “Nu am incalcat legea”.

  2. nU ARE CE CAUTA IN ACEASTA FUNCTIE.
    e DE 8 ANI IN CLUJ
    DAR NU STIU O SINGURA INITIATIVA LOCALA CARE SA AIBA EFECT.
    VA ROPG MULT CEI CARE SUNT FANI NORICA
    CA SENATOR DE CLUJ SA NE ZICA CE A FACUT CONCERT MADAM PT ORASU ASTA!

    BASE ARE DREPTATE, VREA MORALA IN POLITICA

  3. Ce comportament abuziv a avut basescu?

    mincinoasa asta zicea acum o zi ca ea nu a comis nici o eroare judiciara, ca incidentul din 87 e unul inventat, si acum presa publica date concrete.

    Dovezile pe care le-ai cerut au aparut azi in toata presa. Sunt dovezi ca, inca o data, Norica Nicolai a mintit. Halal ministru!

  4. Cine vorbeşte despre comportament abuziv? Eu vorbesc despre comportament deplasat. Despre circ făcut cu bună ştiinţă, de când a fost ales preşedinte.
    Ce a apărut azi în presă nu sunt dovezi că Norica Nicolai a minţit. Sunt dovezi despre cariera profesională a Noricăi Nicolai. Şi atât.
    Iar dacă vorbim de minciuni, ce a făcut preşedintele când le-a spus românilor că demisionează din funcţie şi nu a mai făcut-o?

Comments are closed.