“U” fără Cluj

Szilagyi Zsolt e un fundaş “amărât”, care joacă de ani de zile în mocirla din Liga a II-a din România. Un fundaş care prinde câteva meciuri bune, apoi altele mai slabe. Nimic ieşit din comun.


Franco Baresi e unul dintre cei mai mari fundaşi din istoria fotbalului. Îmi aduc aminte atât cum dirija apărarea-beton, cât şi cum plângea, în hohote, după ce a ratat un penalty în finala Campionatului Mondial.

Gândiţi-vă câteva secunde la cei doi şi încercaţi să găsiţi asemănări. Greu? Imposibil, chiar? Nici vorbă. Foarte simplu.
Ambii au ştiut să aprecieze echipa pentru care au jucat. “Sisi”, pe “U”, Baresi pe AC Milan. Italianul a fost răsplătit pentru devotamentul său, ardeleanul aproape deloc. Atunci când şi-a zdrobit genunchiul, l-au ajutat fanii. Nu a zis nimic şi s-a întors să joace pentru “U”. Până ieri, când i s-a mai dat o dată în cap. De tot! Adică a fost pus pe lista de transferări.

Vi-l imaginaţi vreodată pe Franco Baresi îmbrăcând, să zicem, un tricou albastru cu negru? Sau unul alb cu negru? Dar pe “Sisi” îmbrăcând orice alt tricou decât cel alb şi negru? E simplu: nu!

Dar nu vă cheamă Viorel Hizo sau Florian Walter, aşa-i? Şi, în plus, ştiţi ce înseamnă “U” Cluj. Şi mergeţi la meciuri nu pentru că echipa joacă bine, ci pentru că vă place să îi vedeţi pe băieţi în alb şi negru. Şi l-aţi văzut (unii) pe Mihai Adam jucând. Şi ştiţi şi cine a fost Dan Anca. Şi Zoli Ivansuc. Şi Aurel Guga. Şi. Şi. Şi.

Sunt perfect de acord cu declaraţia unui anume Dumitru (sau Dumitry, cum zic actele) – cică preşedinte la “U” – referitor la faptul că performanţa nu se face cu sentimente. Îi spun doar atât: la “U”, nimeni nu a căutat neapărat performanţă. Au contat sentimentele. Vreţi performanţă şi să aruncaţi sentimentele deoparte? Luaţi-vă de mânuţă cu patronul Walter şi mergeţi să-i ţineţi companie lui Borcea sau lui Gigi. Doar lăsaţi “U” să fie al Clujului. Şi Clujul la “U”.

PS: Titlul mi-a fost inspirat de cel care a deschis Adevărul de Seară, ediţia de Cluj, de joi, 18.02.2010.

PS2: Aflu că şi Bogdan Dolha – unul din jucătorii mei preferaţi de la “U” – e pe lista neagră, care îi mai cuprinde, de ceva vreme, pe Marius Popescu, Radu Sabo sau Marius Suller. Singura lor vină? Că sunt “U”-işti.

6 thoughts on ““U” fără Cluj”

  1. Vasile draga, eu pe “magraonul” asta penal nu l-am vrut din prima zi! Asta si cu fotbalul sunt doua linii paralele!Norocul nostru ca n-a cumparat si “SIMBOLUL! Daca nu i se da un contract “moka”, magraonul va pleca la Bucuresti, in “borcia” lui!

  2. Vasile, esti norocos ca nu te injura nimeni! Eu, pe site-ul lui “U” am fost spurcat de pupincuristii lui Busca-Penalul! Cand eu ii urmaream cu sufletul la gura pe Misu Adam, Paul Marcu,Grajdeanu, Zoli Ivansuc, Mircea Nesu, etc.unii nici nu erau nascuti! Acum stiu doar sa injure!

  3. Nick_65, nu de puţine ori am avut păreri contrare, ba chiar ne-am şi “ciondănit” uneori pe alt site, dar acum nu pot decât să te aprob. Walter face, din păcate, mai mult rău decât bine la “U”.
    Cât despre înurături…nu cred că mai reprezintă azi o surpriză. Acesta este nivelul la care s-a ajuns. Ce pretenţii putem avea de la aşa-zişi suporteri şi iubitori ai fotbalului, atunci când şefii mascaradei sunt oameni de genul Mitică, Gigi, Borcea, Mititelu sau Walter?

Comments are closed.