A mai murit o legendă!

Nicoale Dobrin s-a stins din viaţă în această dimineaţă. L-a răspus cancerul pulmonar. Avea doar 60 de ani.
Şi-a legat viaţa de FC Argeş, club pe care l-a iubit nespus de mult şi despre care a vorbit chiar şi cu câteva ore înainte de a muri. Fotbalul şi FC Argeş au fost viaţa lui. Alături de soţie, Gica. În echipa naţională a jucat numai de 48 de ori şi a marcat 6 goluri. Marea tristeţe a sa, şi nu numai, legată de naţională, o reprezintă CM 1970, din Mexic. Atunci, a fost uitat pe bancă de antrenori. Şi-a luat, însă, revanşa, faţă de toţi (mai ales faţă de dinamovişti, pe care i-a acuzat că au complotat împotriva lui) în Divizia A, unde a fost ales de 3 ori cel mai bun jucător.
Unii spun şi azi că a fost cel mai bun fotbalist române al tuturor timpurilor. Chiar mai bun decât Hagi.
Nu l-am văzut jucând “live”. Doar la televizor. Era fenomenal. AICI puteţi urmări secvenţe dintr-un meci excelent al lui Gicu Dobrin. Dinamo-FC Argeş 3-4.
Dumnezeu să-l odihnească!

Cariera lui Dobrin a avut şi două momente, extrem de importante, legate de Cluj. “Gâscanul” a debutat în Divizia A pe 1 iulie 1962, pe actualul stadion “Ion Moina”, într-un meci Ştiinţa Cluj-Dinamo Piteşti 5-1. Trei ani mai târziu, pe 11 iulie 1965, a jucat 62 de minute, pentru Dinamo Piteşti, în finala Cupei României, câştigată de Ştiinţa Cluj, cu 2-1, pe stadionul Republicii din Bucureşti.