CityNews!

Fix la 12 am intrat pe citynews.ro (aşa scria până acum pe site, că va funcţiona începând de miercuri, de la 12). Şi am găsit cel mai proaspăt produs clujean de presă – CityNews. Un ziar exclusiv online. Primul din Cluj.
Arată bine! Îmi place. Îi lipsesc diacriticele. Şi se încarcă puţin cam greu.
Echipa redacţională e formată din 8 persoane. Un redactor-şef (Gelu Radu), un editor online (Iulian Haba), un redactor (Ioan Alexa) şi cinci cityreporteri (Bianca Felseghi, Alexandra Petruşcă, Cosmin Lucaci, Cristian Jacodi şi Flaviu Popa).
Baftă!

Liviu Alexa, “creierul” proiectului, ne “ameninţă” cu oameni speciali ale căror gânduri vom avea ocazia să le citim pe CityNews: Tudor Giurgiu (ex-preşedinte TVR), Alexandru Cordoş (consilier local PSD), Gheorghe Funar (ex-primar în Cluj-Napoca, senator PRM), Radu Constantea (vicepreşedinte la “U” Cluj, în calitate de reprezentant al firmei Oncos), Adrian Gurzău (consilier local PD), Ioan T. Morar (jurnalist, publicist), Mircea Buteanu (patron Diesel), Matei Miko (om de afaceri, prieten bun cu Columbeanu), Vasile Dîncu (senator PSD), Valentin Cuibus (ex-prefect de Cluj, actualmente directorul Palatului Copiilor), Cozmin Guşă (preşedinte PIN), Maria Sângeorzan (a lucrat la Antena 1 Cluj, acum pregăteşte o televiziune online), Silviu Prigoană (“Regele Gunoaielor”), Norica Nicolai (senator PNL).

Părerea mea este că CityNews depăşeşte tot ce există, la ora actuală, în Cluj, în domeniu (adică time4news şi Clujeanul/Cotidian). Dacă nu se mişcă repede colegii de la Clujeanul/Cotidian şi nu schimbă ceva radical, ceea ce anticipam de o vreme – adică moartea definitivă a ceea ce a fost, cândva, Ziarul Clujeanului – se va produce curând.

15 thoughts on “CityNews!”

 1. Un produs intr-adevar foarte bun cu o echipa pe care o cunosc in proportie de 90%. Un site foarte bine pus la punct cu o multitudine de informatii din toate domeniile. Acest concept a fost foarte bine gandit si putem spune ca lansarea a fost un succes. Ca minusuri intr-adevar sunt diacrticile si incarcarea destul de grea a site-ului. Sunt curios daca vor reusi sa tina acest ritm de a acoperi toate domeniile. Eu le urez bafta si ii felicit pentru ce au facut pana acum.

 2. diacriticile nu au sens pe online, fiindca nu sunt bune la optimizarea SEO, asa ca nu te mai plange

 3. Imi place tare de tot. Nu doar cum arata si se misca site/ul, ci si subiectele. Bafta multa multa la lume 🙂

 4. E bun City News. Oameni buni, din ce in ce mai bun acest smecheras Liviu Alex dobedeste ca e un bun om de afaceri si un tip cu idei. Pariez ca va prinde acest ziar on line.

  Bafta in continuare.

  PS. singurul lucru carenu il intelega. Pomparea lui R Constantea. Editria;list o vreme la Ziua de Cluj, aparut din neat, invitat la Blag, unde am constata ca abia poate vorbi, se balbaie, nu are “prezenta”, acum editorialist aici la City.. Nu ma intereseaza ce vor scrie domnii Funar si Constantea.

 5. Vasile, cate cautari ai facut in Google in ultima luna cu diacritice? Really now. Daca unii sunt pragmatici si stiu sa faca trafic nu as pune-o la bile negre. Mai ales cand sunt exclusiv online si din asta fac bani. Cand siteul e doar o anexa la ziar iti poti permite mofturi elitiste 🙂

  P.S. Vezi ca ai comentat fara diacritice 😛

 6. @Răzvan
  Corect… nu fac căutări cu diacritice.
  Si da, ultimele comentarii le-am făcut tot fără diacrticie
  Mi se pare normal să alerge după trafic, dar totuşi cred că pe primul loc trebuie să fie modul de prezentare a informaţiei. Dacă e aşa, vorbim de un ziar. Dacă, însă,m scopul principal e traficul, atunci vorbim de o afacere mascată sub forma unei publicaţii online. Măcar să hotărască ce vor să facă. Şi să ne zică şi nouă!

 7. Draga Vasile,

  cu scuzele de rigoare, cred ca nu ai o imagine completa despre ce inseamna un ziar exclusiv online.
  chiar nu vreau sa ma ciondanesc cu tine pe teme din astea, ci doar vreau sa iti aduc argumente – ne intereseaza la maxim traficul, fiindca pe exclusiv online e singura cale de a vinde cinstit publicitate. de aceea ne-am si inscris la SATI al BRAT, pentru a nu vinde afisari dupa ureche.
  modul de prezentare al informatiei e facut conform rigorilor impuse de utilizatorii web din alte tari, mai bine de zvoltate pe acest segment. diacriticile nu fac parte din aceste rigori, nu ne ajuta cu nimic pe SEO, nu au relevanta pe google, etc.
  ai fi mirat sa afli ca cei mai multi utilizatori nu citesc tot textul – ei scaneaza pagina. sunt studii foarte tari in acest sens, care pe noi ne-u ajutat f. mult.

  secundo, utilizatorii nu citesc mult, ci doar esenta a ceaa ce ii intereseaza: cititul online este cu 25% mai incet.

  Un lucru foarte important: cititorii online sunt mai pretentiosi decat cei de presa scrisa. si mai sceptici, din doua motive: fie Web-ul este plin de site-uri proaste si informatii neverificate, fie acestia considera ca un stil direct si la obiect este mai bun decat un text plin de adjective.

  citynews.ro este un ziar online si isi prezinta informatia ca atare.

  felicitari ptr schimbarea de design
  liviu alexa

 8. Liviu,
  Mulţumesc foarte mult pentru amabilitatea de a face aceste precizări. Nu pentru mine neapărat – cu toate că îmi folosesc şi mie extrem de mult – ci pentru cei care, ca şi mine, nu sunt familiarizaţi cu on-line-ul în cele mai mici detalii.
  De asemenea, mulţumesc pentru aprecierile legate de noul design.
  Cât despre ciondănit, nu există motive. Atâta vreme cât discuţiile sunt pe un ton normal, cu argumente solide, nu are de ce să existe ciondăneală.
  Mă bucur extrem de mult să aflu că intenţia CityNews este de a fi, în adevăratul sens al cuvântului, un ziar. Chiar dacă numai online. Şi aici mă refer la ceea ce spuneai şi tu – publicitate adusă cinstit, adaptare la pretenţiile cititorilor…
  Multă baftă!

Comments are closed.