Totul pentru Arpi

În februarie, am publicat un editorial în ediţia de Transilvania a cotidianului România Liberă. Se intitula “Arpi, vrei la «U»?”. Îl puteţi citi AICI
Din februarie, puţine lucruri s-au schimbat. Firma apropiată de PSD a fost exclusă de pe lista posibililor acţionari majoritari. Vânzarea, care părea “iminentă”, nu mai e de actualitate. Chiar dacă există. Teoretic. Pentru că, practic, Universitatea a intrat deja pe mâinile “tartorului” Boc. Care, însă, va avea nevoie de bani pentru a susţine clubul. Banii cui?

Boc i-a pregătit lui Alin Păunel Tişe postul de manager la Universitatea Cluj. În continuare, nu pot înţelege cum s-a ajuns la această soluţie. Asta, dacă gândesc din punct de vedere “fotbalistic”. Din punct de vedere “politic” şi din punctul de vedere al intereselor, mişcarea este perfect logică. Alin Păunel Tişe este finul primarului Emil Boc, “tartorul” Consiliului Local. Consiliul Local deţine pachetul majoritar de acţiuni la Universitatea Cluj. În concluzie, Emil Boc e cel care stabileşte ce şi cum se mişcă la “U”. Şi, în “background”, a stabilit ca Tişe să facă parte din conducerea lui “U”. Iar Tişe s-a dus, luni, să negocieze. Cică. Pentru că, de fapt, a mers să “testeze” terenul, să se asigure că totul e pregătit!

Apropo, ştiţi cine e Alin Păunel Tişe? În afară de faptul că a fost, până săptămâna trecută, prefect, este cel care a contestat cel mai mult procedura de licitaţie pentru construirea noului stadion “Ion Moina”. A fost membru PD, partid din care a demisionat de nevoie. Avea de ales între a fi prefect şi membru de partid. A ales Prefectura. De unde a pus beţe în roate, de fiecare dată când a avut ocazia, procedurii de reabilitare a stadionului. Iar acum va fi noul manager al Universităţii Cluj.

Cel mai important, însă, Alin Păunel Tişe este finul primarului Emil Boc. Şi de aici, de la Boc, pleacă toate.

Subalternul direct al lui Boc, pe linie administrativă, este viceprimarul Adrian Popa. Care Adrian Popa are un foarte bun prieten, încă din copilărie. Paszkany Arpad, principal finanţator la CFR Cluj. Scenariul, pe care mulţi îl anticipează, îl plasează pe Paszkany extrem de aproape de Universitatea Cluj. Prin intermediul – succesiv – al lui Adrian Popa, Emil Boc şi Alin Păunel Tişe.

În aceste condiţii, am o singură întrebare: DE CE NU ÎI VINDE BOC CLUBUL DIRECT LUI PASZKANY? De ce nu îşi asumă cineva, odată pentru totdeauna, acest fapt – că Paszkany controlează, printr-o încrengătură foarte bogată de interpuşi, Universitatea Cluj? De ce sunt amăgiţi clujenii care iubesc Universitatea Cluj? De ce sunt minţiţi clujenii? Oare nu ar fi mult mai simplu şi logic ca Paszkany Arpad să fie numit, OFICIAL, şef peste “U” Cluj? Să ştim şi noi o treabă!

Oricât de groaznic ar suna pentru mulţi acest scenariu – cu Paszkany şef la “U” – l-aş prefera în locul minciunilor şi amăgirilor actuale. În locul preşedinţilor de club care ştiu fotbal de la ştirile TV sau de la Fotball Manager. În locul politicienilor care, pentru încă un strop de imagine, şi-ar pune, oricând, fularele alb-negre la gât! L-aş prefera pe Paszkany şi pentru că a dovedit, deja, că poate ridica un club din cenuşă. L-aş prefera pentru că, dacă aş vedea că ceva nu merge, aş şti şi de ce: pentru că nu vrea!

18 thoughts on “Totul pentru Arpi”

  1. stimate Vasile
    e de ordinul SF aceasta ipoteza

    Oricum, nu putem contesta, la CFR e un mangament profesionist. Locvul 1 in Liga lu Mitica ZICE TOT. vezi si in EVZ monstruoasa coalitie mitica anti CFR.

  2. NU M-AI CONVINS DE LEGATURA DINTRE BOC SI ARPI. IN AFRA DE POPA NU AI NIMIC CONCRET!

  3. interesant…pe mine unul nu m-ar mira. Apropo, acum cativa ani se vorba intens de o posibila fuziune “U”-CFR. Se pare ca baietii n-au uitat si lucreaza in continuare. Nu m-ar mira. Cert e dupa Guga, dr. Luca, Sepi II, Remus Campeanu, nea Dan Anca (Dumnezeu sa-l ierte) putem sa punem pe lista si numele lui Tise…nici razboiul n-a ingropat Universitatea, dar politicul tine din adins sa o faca!

  4. da’ lămuriţi-mă şi pe mine, un pic. până la urmă, de ce ar fi chiar atât de rău ca paszkany să bage bani în U??? de ce tot vă faceţi atâtea probleme că ar putea intra pe mâinile lui? şi ce dacă?
    cu CFR-ul văd că s-a descurcat chiar bine. cu siguranţă ar scoate şi U la liman. so, care-i baiul (în afara orgoliilor microbiste care mie, ca femeie, îmi par de plict)?

  5. @licurici
    e ca si cum te-ai intreba daca ar fi nasol daca paszkany ar finanta campania electorala a lui marius nicoara pentru alegerile de anul viitor.

  6. @licurici
    “Oricât de groaznic ar suna pentru mulţi acest scenariu – cu Paszkany şef la “U” – l-aş prefera în locul minciunilor şi amăgirilor actuale”

    Ai dreptate… orgoliile microbiste sunt la putere

  7. @liku
    ia-o asa: e ca si cum s-ar duce man redactor sef la clujianu. orgoliile sunt bune cateodata 🙂

    @vasile
    scenariul tau are o ruptura. tise nu e “omul lui paszkany” si e rival al lui popa. vine din echipa de tineri ai pd, care vor un statut al lor. da, e adevarat, va asculta de boc dar nu cat sa-si rupa gatul. io mizez pe faptul ca nu e bou sa-si taie singur craca de sub picioare. rivalitatea directa cu popa il va butona mai bine decat vraja lui Nasu’.
    in comparatie cu danciu, tise nu prea a avut legaturi directe ada\na bani sau altceva cu Le Arpi.

  8. La un moment dat Adrian Popa a fost membru in CA la CFR. Nu stiu, daca mai este, dar scenariul lui Vasile mi se pare credibil.

    Iar Paszkany a crezut in momentul in care a intrat in fotbal, ca poate realiza fuziunea celor doua cluburi.

  9. mi-aţi dat argumente bazate tot pe orgolii. dacă aşa gândesc şi cei implicaţii în luarea deciziilor, e clar că U va muri cu zile. orgoliile nu fac casă bună cu performanţa, dragilor. pt a reabilita U e nevoie de bani şi de o minte deşteaptă. deocamdată U are numai orgolii şi o să moară cu ele de gât. părerea mea.

  10. @licurici
    “U” a trăit mereu cu orgoliul
    Nu s-a lepădat de orgoliul de a fi o echipă românească nici când a fost nevoită să fugă din calea forţelor de ocupaţie şi a stat, 5 ani, la Sibiu
    Poate că multe vor pieri din cauza orgoliilor, însă Universitatea Cluj, cu siguranţă nu

  11. de fapt, până la urmă totul se reduce la români şi unguri. incredibil!!! :))))

Comments are closed.