Şedinţa

A început la ora 11. E vorba de şedinţa Consiliului de Administraţie al Adunarea Generală a Acţionarilor de la CFM Universitatea Cluj SA. E în desfăşurare în biroul primarului Emil Boc. La ea participă mai multă lume, însă două “personaje” mi se par a fi cele mai importante.
Unul e Alin Păunel Tişe, cel adus de Boc să fie manager la Universitatea Cluj.
Al doilea e Horea Florea. Consilier local, din partea PNL. Cel mai probabil, participă la şedinţă în calitate de “purtător de cuvânt” al Consiliului Local, acţionarul majoritar al clubului. Sunt curios care va fi poziţia lui şi, implicit, cea a CL.
Paradoxal, Consiliul Local, format din politicieni, e ultima şansă a clubului Universitatea de a nu intra pe mâna unui alt politician.

UPDATE 1: Primul care a părăsit şedinţa a fost antrenorul Gigi Mulţescu. Ascultaţi AICI ce a declarat el, pentru CityNews.
UPDATE 2: Potrivit Informaţia Cluj, Alin Păunel Tişe a fost numit deja în funcţia de director executiv al clubului. Iniţial, se vorbise că va fi director general, post rămas vacant după demisia lui Alin Bănceu, apoi că va fi manager.
UPDATE 3: Printre participanţi la şedinţă este şi Nicolae Tarcea, director în cadrul Băncii Transilvania, reprezentant BT în CA al CFM “U” SA. De la el se aşteaptă confirmarea oficială a faptului că BT îşi va retrage reprezentantul din CA. De asemenea, mai multe surse susţin că BT îşi va retrage, total, spijinul de la “U”
UPDATE 4: Şedinţa s-a încheiat! Emil Boc face un rezumat. AICI

Dacă nu vreţi să îl ascultaţi pe primar, aveţi mai jos o compilaţie a celor spuse de el
– Acţionariatul actual de la “U” este: Consiliul Local 64%, Oncos 17%, Banca Transilvania 10%, Ben&Ben 7%, plus Consorţiul Universităţilor Clujene, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură şi FC “U” ceva infim. Această structură a fost stabilită în vară, iar azi, potrivit celor spuse de Boc, s-a încheiat majorarea de capital făcută atunci.
– Firma Impact a fost cooptată în acţionariat. Societatea a cumpărat, simbolic, o acţiune, şi va investi aproximativ 2000.000 de lei, sumă care va fi convertită în acţiuni. Cam 12-15%.
– Consiliul Local va rămâne acţionar majoritar, chiar şi după implicarea Impact
– Pe 21.11.2007 va fi o nouă şedinţă a Consiliului de Administraţie, din care va face parte, de acum încolo, şi Mihai Drăguţoiu, reprezentant al Impact
– Alin Tişe va fi manager general. El se va ocupa, printre altele, de pregătirea actelor pentru vânzarea clubului
– Lucian Danciu rămâne preşedinte, până când CL va stabili un alt repezentant al său în CA
– Nicolae Tarcea rămâne şi el în CA, până când Banca Transilvania va desemna altă persoană

4 thoughts on “Şedinţa”

 1. decizii foarte bune.
  Cel mai bine e ca se vinde clubul. In sfarsit,. intra si boemii de la U intr/o lume normala, ca si asa sunt prea muklti si slabi conducatori acolo. Vadana / bun si sufletist restul slabi.

 2. Clubul se tot vinde de 2 ani! Singura chestie care se vinde la ora asta sunt gogosii! Lui Boc.
  @ foku
  Mai bine boem decat proletar!

 3. Draga Vasile,

  Stimate domnule Boc, Banca Transilvania nu e actionar al clubului “U”, ci Fundatia Bancii Transilvania. Multumesc!

Comments are closed.