Respect

În industria muzicală, cei mai importanţi sunt, fără îndoială, fanii. Uneori, chiar mai importanţi decât artiştii. Fără fani, nimic nu funcţionează. În concluzie, legătura dintre artişti şi fani e vitală.
În ultima perioadă, am avut ocazia de a analiza, foarte atent, modul în care funcţionează, de fapt, această legătură.

Primul exemplu: Beyonce. A venit la Cluj pe furiş. A fugit, tot aşa, la Oncologie. Apoi a organizat o conferinţă de presă la care nu a mai ajuns. A organizat o a doua conferinţă de presă, la care a permis accesul câtorva ziarişti. O adevărată bătaie de joc!

Al doilea exemplu: Scorpions. Vor cânta mâine, la Sibiu. În ziua în care am aflat că vor veni, din nou, în România, am luat legătura cu firma care se ocupă de managementul trupei. Solicitarea mea a fost simplă: un interviu. În câteva ore, am primit un e-mail. Cu numărul de telefon al tour-managerului şi cu rugămintea de a-l contacta telefonic (evident, şi numărul de telefon mi-a fost furnizat). Peste alte câteva ore, am primit un nou e-mail. Ca să fiu anunţat că trupa nu va sosi în România vineri dimineaţa, aşa cum era programat iniţial, ci doar în cursul după-amiezii! În fine, am luat legătura, telefonic, cu tour-managerul. M-a şocat de-a dreptul când m-a întrebat dacă eu sunt “from Cluj” şi mi-a mărturisit că citise e-mailurile trimise de mine. Mi-a explicat că intervenise o “altă problemă”. Şi anume, că trupa nu va ajunge decât sâmbătă la Sibiu.Şi mi-a indicat exact locul şi ora la care va avea loc conferinţa de presă. Şi m-a rugat să îl caut pentru a continua discuţiile despre interviul pe care îl solicitasem anterior.
Din experienţa anterioară, pe care am avut-o în 2004 la Bucureşti, ştiu că Scorpions vor veni la conferinţa de presă. Ştiu că vor zăbovi acolo atât timp cât va fi nevoie, că vor răspunde la întrebările presei (nu vor veni, ca alţii, cu răspunsurile gata pregătite), iar la final se vor lăsa înduplecaţi să facă şi fotografii cu cine va dori.
Acesta este adevăratul respect! Pentru media, pentru fani! Şi, printre multe altele, şi din acest motiv Scorpions merită respectaţi!
Ne vedem sâmbătă, în Piaţa Mare din Sibiu! Merită!

5 thoughts on “Respect”

  1. Asteptam sa citim interviul in ZiuadeCluj! Am auzit tot de pe la voi din ziar ca Sibiul arata incantator! Ceva reportaj….de acolo?

  2. Iti sugerez sa iei o doza de rabdare inainte cu cativa kilometri de a ajunge la Sibiu. Acum 3 saptamani cand am fost la meciul de la Craiova am stat o ora jumatate pentru a tranzita Sibiul la dus si o ora la intors. E foarte aglomerat orasul iar politistii care sunt pusi in intersectii fac exact ce fac si politistii de la noi, incurcamai mult circulatia. Distractie placuta si astept primele impresii.

Comments are closed.