Leneşi şi cocoşi

Nu am crezut că voi citi aşa ceva în presa clujeană! Mi se pare de-a dreptul jenant să faci ceea ce au făcut colegii de la departamentul Sport al Clujeanul/Cotidian. Şi anume, să încerce să mascheze lenea de a se trezi sâmbătă dimineaţa cu un atac gratuit.
Despre ce e vorba exact? Sâmbătă, pe un frig de crăpau pietrele, “U” şi Gloria Bistriţa au jucat un meci amical. La care nu a fost niciun ziarist de la Clujeanul/Cotidian. Şi, nefiind acolo, nu avea cum să afle că antrenorul Gigi Mulţescu a programat o conferinţă de presă pentru luni, la amiază. Aşa că nu s-a dus nimeni de la Clujeanul/Cotidian la conferinţă. Ce a urmat e cea mai odioasă chestie pe care am citit-o, recent, în presa din Cluj.

Textul complet AICI.
Nu sunt fan al lui Alin Păunel Tişe, dar nici nu pot să accept că în 2007, în presa din Cluj-Napoca, se procedează astfel.
E adevărat că nimeni din club nu a anunţat conferinţa de presă – să le fie ruşine – dar de aici până la a acuza faptul că au fost invitaţi doar câţiva ziarişti… mi se pare o mare răutate.
Dragi colegi, degeaba sunteţi acum cocoşi. Mai bine nu eraţi leneşi sâmbătă dimineaţa.

15 thoughts on “Leneşi şi cocoşi”

 1. pai nu zisesi tu in postul anterior, citez: “Mai precis, ziariştii nu au fost informaţi că va avea loc – nimeni nu a trimis vreun comunicat.”, fiind vorba de o conf de presa ?

 2. corect
  ziariştii nu au fost informaţi
  dar ceea ce scriu ei acolo – presupusă conferinţă de presă, doar câţiva ziarişti invitaţi – mi se pare că încearcă să ascundă gunoiul lor sub preş
  plus că generalizarea – managerul e mincinos – e iarăşi foarte exagerată

 3. da ma, nu te contrez, ca n-am citit ce scrie clujeanul. doar nu intelegeam, ca postul trecut am dedus ca n-a stiut nimeni din vina clubului, si din asta deduceam ca n-au stiut doar cei de la clujeanul (era sa zic “clujenii” 🙂 ) din vina lor. acum am priceput.

 4. oare cum ar fi dacă nu v-aţi mai lua unii de alţii? sunt sigură că aţi avea de scris o mulţime de alte chestii pe blog fără să vă tot arătaţi cu degetul ori de câte ori greşiţi. ar trebui să existe acea solidaritate de breaslă ca să puteţi clădi ceva în presa asta locală.

  dacă voi daţi în voi ori de câte ori prindeţi ocazia, nu e de mirare că nu sunteţi o forţă de care să se ţină seama în oraşul ăsta. ce părere credeţi că îşi fac cititorii, fie ei de rând, fie politicieni sau alte soiuri, când văd cum vă săpaţi unii pe alţii şi cum de-abia aşteptaţi să vă prindeţi la cotitură?

  poate ai dreptate în ce spui, nu zic nu, dar deja pe aproape orice blog de ziarist clujean intru sunt numai acuze la adresa celorlalte ziare şi la ceilalţi ziarişti. nimeni nu iartă nimic. fiecare se crede mai bun şi mai grozav decât celălalt şi toţi au impresia că restul lucrează la ziare de kkt. or, să fim serioşi, ziarele clujene şi ziariştii clujeni sunt cam la fel. sunt făcute de tot aceeaşi oameni de ani de zile care, la un moment dat, au fost colegi prin diferite redacţii.

  aşa că, de unde atâta pizmă? eu ştiu că ziariştii sunt orgolioşi, da’ parcă n-ar strica să o lăsaţi mai moale. zic eu.

 5. @licurici
  Solidaritate există. Pentru unii, însă, ea se opreşte – se pare – atunci când pierd un subiect. Şi încep să dea vina pe alţii.
  De ce nu se ţine seama de presa din oraş? O ştii şi tu la fel de bine ca mine şi ca oricare alt ziarist. Pentru că – per ansamblu – e foarte, foarte slabă.
  Crede-mă că nu vreau să las impresia că sunt mai bun, mai grozav, că lucrez la cel mai cel ziar.
  Doar vreau să atrag atenţia asupra unor greşeli – care greşeli creează, de fapt, imaginea presei. Nu faptul că eu spun despre X că a greşit sau că Y zice despre mine că sunt prost.
  Imaginea presei o creează în primul rând produsele care le sunt livrate cititorilor. Iar dacă acestea sunt de o calitate îndoielnică, atunci ce ar trebui să facem? Să ne ascundem după deget şi să le lăudăm permanent, doar pentru că acolo lucrează foşti colegi? Nu, mulţumesc!
  Prefer să arăt cu degetul, în speranţa că şi în acest mod presa va deveni mai curată, mai bună. Şi, dacă citeşti cu atenţie – şi ştiu că faci acest lucru – vei observa că ziarul la care lucrez e pe lista “clienţilor”.

 6. din păcate, făcând public greşelile nu rezolvi nimic. m-am convins de treaba asta de multe ori pe propria-mi piele. sistemul ăsta nu funcţionează în mod constructiv, ci se întoarce ca un bumerang împotriva tuturor. imaginea devine per ansamblu proastă, chiar dacă tu sau altul intenţionaţi să faceţi bine.

  chestia aia veche cu “rufele murdare se spală în familie” nu era deloc un sfat rău. dar, mă rog, fiecare acţionează cum crede că e mai bine. ce pot eu să spun e că de când nu mai sunt în presă lumea a prins curaj şi îmi spune pe faţă ce părere are despre ziariştii clujeni. şi, crede-mă, nici măcar un cuvânt bun nu aud. mi se pare destul de grav asta şi pe undeva e şi vina noastră.

  şi faptul că critici şi “ziua” iar nu mi se pare ok. e ziarul care îţi plăteşte salariul şi nu se face să-l arăţi cu degetul în public chiar dacă greşeşte. ăstea se rezolvă în şedinţa de redacţie.

  conform acestor principii, ar fi trebuit să-ţi spun toate astea între patru ochi. 🙂 dar am vrut să o fac aici în ideea că mai citesc şi alţi colegi de-ai noştri (mă rog, de-ai mei nu mai prea sunt) şi iau aminte. nu că dau eu lecţii de comportament, dar am învăţat şi eu de la alţii mai înţelepţi şi o spun cu prietenie pt că încă îmi pasă. 🙂

  altfel, eşti un ziarist la care chiar ţin. nu mi-o lua în nume de rău. 🙂

 7. Mai draga Vasile drag cat de bun analist esti tu de cand te stiu. Hai sa-ti explic in doua trei cuvinte cum vad eu lucrurile. Barbate eu nu am ratat un subiect cum incerci tu sa insinuezi. Eu am ratat o conferinta de presa care conferinta de presa de aia e conferinta de presa ca sa fie anuntata presa de existenta ei. Mijloacele de comunicare sunt al dreaqul de multe: fax, e-mail, telefon mobil, comunicat de presa postat pe site-ul clubului (ma rog asta nu prea mai traieste de cand a plecat Gelul)si ar mai fi cateva dar ne oprim aici. Deci domnu doritor de functie in organigrama clubului Universitatea Cluj simt nevoia sa ma repet nu am ratat un subiect ci o conferinta de presa. Pentru atunci cand vei fi asezat comod in fotoliul de ofiter de presa sa nu uiti si tu sa anunti actiunile organizate de club, intre acestea un loc de frunte isi gasesc conferintele de presa … sti chestia aia pe care am ratat-o eu si inca o seama de ziaristi … conferinta de presa :)))))
  Aproape dezamagit constat ca domnul manager general mai are o limba moale care se straduieste sa ii faca placuta sedera la U. Bafta tie Vasile Racovitan.

  PS
  Exista meserii mai usoare sa sti. Nu trebuie sa te trezesti sambata dimineata pe un frig de crapa pietrele decat daca vrei.

 8. Patrice…
  1. Fii fericit că nu ţi-am editat acest post.
  2. Permite-mi să te dezamăgesc. Nu vei avea ocazia să mă admiri în fotoliul de ofiţer de presă de la Universitatea Cluj.
  Cel puţin nu atâta vreme cât acest club va fi pe mâna unor personaje care cunosc fotbalul de la ştirile sportive.
  3. Cât despre ce insinuezi tu, legat de afinităţile mele faţă de acest personaj sinistru ajuns în fotoliul de manager… îţi recomand doar atât: citeşte postările mele din momentul numirii sale acolo.
  4. Baftă multă şi ţie!

 9. Are Licurici dreptate totala
  1. de balacarim atat face to face cat si pe bloguri si prin spate. Uriase barfe. Orgolii enorme.
  2.Asta duce la o imagine de rahat in breasla in primul rand si apoi in societate. Presa,stim bine, e exact cum e si societatea. Asa ca ar fi bine sa ne mai si oprim din barfele astea. macar in public, ca un blog e o chestie care multi o citesc. Departamentul de propaganda si manipulare al PSD Cluj, de exemplu, condus de dl Vasile Dancu, chiar monitorizeaza blogurile presei clujene. Si ne facem de kkt.
  3. sunt mult prea multe inastitudii media in Cluj si toate slabe. 42 sunt! Maxim doua ziare cu ziaristi buni ar rupe in Cluj. Dar asa, ne dispersam energiile si ne balacarim intre moi. Jenant.
  4.In opinia mea, a fost o greseala de comunicare din partea clubului U, una din multele care dovedeste ca numirile politice in sport nu pot remedia lipsa unui management. Stiind cat e de sensibila presa si ce concurenta feroce este plus orgoliile de rigoare U trebuia sa informeze corect si impartial. Multescu a gresit.

  5. felicitari ziaristilor de la Ziua de Cluj, dp Sport. Si/au facut bine treaba.

  6.responsabilii pe U de la Clujeanul slesh cotidian aici zic eu ca au gresit. Cand e un amical U / Bistrita te duci chiar daca e frig de rupe. Presa de calitate se face pe teren nu in birou.

  7. pe de alta parte, sambata e una din rarele zile mai libere in media si e de inteles ca unii vor sa doarma mai mult. IOn presa sportiva din pacate excat atunci se accelereaza munca, in weekend, de aia e si asa de grea si te priveaza de week. de asta multi nu au rezistat!
  Eu am lucrat opt ani in media sportiva, din care doi la unul din cele mai tari ziare de sport nationale, doi ani non stopr. F Grteu a fost. Ma bucur ca am dormit sambata mai mult

  IN CONCLUZIE
  sa nu ne mai certam. Racovitan are blog bun dar continuind sa imparta pumni in toate partile isi va face dusmani foarte multi mai ales nevazuti. Si astia sunt cei mai periculosi.

  Numai bine tuturor
  Tibi Farcas

  .

 10. Tibi
  Mulţumesc de aprecieri. Dar diferenţa între a împărţi pumni şi a semnala greşeli e mare.
  Cât despre cei pe care tu îi numeşti duşmani, ştiu că există. Şi chiar dacă ei vor să pară invizibili, nu sunt!

 11. era o figura de stil aia cu pumnii Vasile. Ma referam la aprecieri si critici. Oricum, ce multi nu intekleg e ca pe blogul tau poti sa scrii, cu decenta, orice ! Mai ales adevaruri incomode.

  2. In rest, pot spune cu mana pe inima ca daca cineva s/a chinuit, si eu cred ca a si reusit, sa face ceva pentr breasla asta este Asociatia profesionistilor din Presa Cluj. Multe s.au facut si loc de mai bine este cat vrei. trebuie doar sa se implice oamenii.
  Si pot anunta acum aici in premiera
  pe blog
  ca vorm face la APPC, in naiuanrie, o noua runda de intalniri cu comunicatorii clujeni, ;lansam a doua editia a Ghiodului cu comunicatorii iar intalnirile vor fi mediata de nimeni alta decat Adraian Saftoiu.

  Iar in acest weekend echipa de fotbla a APPC va juca la Cupa Tipografilor!

  Numai bine tutuor

 12. hai ma vasile
  ca nu ai inventat tu roata la caruta
  de fiecare data cind pui problema o faci ca si cind ai fi inventat roata la caruta, dar nu e asa.
  are patrice dreptate si cred ca interventia ta a fost brutala si lipsita de fair play.
  daca cei de la clujeanul au scris asta eu ii cred…

 13. Nu mi se pare corect cum au pus problema colegii de la clujeanul slesh cotidian. “Doar cativa ziaristi au fost anuntati”, scrie Petre. Pai cititorul ar putea crede ca Multescu i-a selectat atent pe cativa jurnalisti pe care i-a chemat, apoi, in mare secret. Cine s-a trezit sambata dimineata devreme si a indurat frigul trei ore a aflat de conferinta. Iar printre cei care s-au aflat acolo nu s-a numarat nimeni de la clujeanul slesh cotidian. Nu e un repros, doar o constatare. Asta nu scuza situatia de la “U” si relatia cu mass-media.
  Spor la treburi!

Comments are closed.