La revedere, APPC!

Aseară am demisionat din APPC. Decizia, pe care unii colegi o ştiau de ceva vreme, a venit ca urmare a faptului că bănuielile mele s-au confirmat. Bănuieli referitoare la încercările de a denatura scopul pentru care APPC a fost creată.
Aşa cum am afirmat şi pentru CityNews, dar şi pe forumul intern al APPC, noua conducere nu mă reprezintă. Noul preşedinte, Ciprian Rus (redactor-şef la Monitorul de Cluj), şi noul vicepreşedinte, Mihai Şoica (reporter la Evenimentul Zilei) sunt ziarişti foarte buni. La fel, şi ceilalţi membri ai Colegiului de Conducere: Remus Florescu (Clujeanul), Mădălina Prundea (Evenimentul Zilei, ediţia de Transilvania) şi Claudia Romitan (Foaia Transilvană). Nu cred, însă, că pot conduce această asociaţie. Cel puţin, nu în spiritul în care ea a fost înfiinţată.
Încă o dată, tuturor le doresc mult, mult succes în APPC. Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj. Şi nu Asociaţia Presei lui Paszkany din Cluj, aşa cum multă lume începe să considere această asociaţie.

23 thoughts on “La revedere, APPC!”

 1. au ei un forum intern, e un grup de yahoo, dar numa pentru membri – nici nu-l găseşti cu o simplă căutare între grupuri pe yahoogroups.
  app_cj
  şi îi al naibii de criptic, mulţumită gândirii înguste a unora, aşa că totul se discută în mare secret. între ei şi între cei care le sparg forumul.

 2. @andrei
  As vrea sa stiu si eu care e legatura cu Paszkany. Multi vorbesc despre ea, eu inca nu am descoperit-o. Cand am spus lucrurile pe care le-am spus, le-am mentionat doar ca o avertizare. In locul lui Paszkany ar putea fi oricine. Un om de afaceri cu interese, un politician, oricine care ar putea interfera in viata unei asociatii a ziaristilor.
  Cat despre locul unde a fost postat acel mesaj, acesta e, intr-adevar, forumul de pe Yahoo! Din pacate, forumul de pe site-ul oficial al APPC nu functioneaza. Desi are vreo 30 de membri inregistrati, nimeni nu il foloseste.

 3. aham. sa mor de pricep cum cineva, oricine, poate lega o asociatie in a carei conducere de Mihai Soica de Paszkany. Da’ repet, in mod clar nu pricep eu dedesupturile.

 4. Andrei, alaturi de Mihai Soica mai sunt inca 4 persoane in conducerea APPC. Iar legaturile care se insinueaza nu il privesc deloc pe Mihai Soica, sunt convins de asta.

 5. Ma intrebam cine este in spatele nick-ului sorin dan? Raspunsul l-am gasit, pentru ca insul este un papa-lapte care nu stie stie sa-si ascunda urmele. …jenant moncher, am crezut ca va vedeti doar de stirute si cresteri in trafik. iar pe vasillis nu are rost sa-l atacati cu ce v-ar putea ataca eventual el, fiind mult mai vizibila implicarea lui AP decat a celuilalt mogulis de presa clujean. La revedere baieti.

 6. Mirosul banilor

  Stimate domnule Racovitan, cand erai la Monitorul de Cluj , nu aveai probleme cu dl. Arpi Paskany?

 7. am citit aici postari, cum sa le spun, halucinante pentru niste persoane care se considera ziaristi, sau oricum persoane cu LOGICA.

  Se da cu piatra adica acuza APPC ca ar fi
  “a lui Paszkany” sau, ca si cum am fi dotati cu orice altceva decat cu creier, se lasa de inteles ca ar fi aservita APPC Dar NU SE ADUCE NICi O DOVADA.
  Asta e cel putin rusinos pt toti care induc aceasta ipoteza abracadabranta. Celmai normal mi se pare dl Crivat. Cu postari de
  bun simt. Iar cel cu Dan Sorin alias
  Ciro e iara un post aiurea total.
  Adevarul e gol golut ca de fiecare data in asemenea ocazii. Nici o legatura cu dl Paszkany sau cu dl Dan Sorin.
  Pentru ca APPC chiar nu are treaba cu acesti domni investitori. Din contra, daca cititi atent http://www.presaclujeana.ro la sectorul comunicate o sa vedeti unul care critica Clubul CFR Ecomax Cluj actual CFR 1907 Cluj.

  2.citesc halucinat ce zice domn prodan “au ei un forum intern, e un grup de yahoo, dar numa pentru membri – nici nu-l găseşti cu o simplă căutare între grupuri pe yahoogroups.
  app_cj
  şi îi al naibii de criptic, mulţumită gândirii înguste a unora, aşa că totul se discută în mare secret. între ei şi între cei care le sparg forumul”.

  a. Forumul poate fiu spart usor. Prodan l/a spart mai demult dar administratorul nostru l.a ghicit si scos de scolo.
  b.e normal sa fie forum intern, ca doar e vorba de membrii Aveti destule bloguri unde sa atacati APPC.
  Prodan poa sa zica ce vrea, NU A FACUT NIMIC la APPC. Macar racovitan a candidat, a venit cu propuneri, a fost constructiv, de aia nu stiu de ce a plecat in afara dereglari de contu
  ri urate cu Rus Ciprian.
  La revedere si asteptam DOVADA acuzatiilor voastre infantile.

  Tibi Farcas

 8. Reglări de conturi cu Ciprian Rus? Poftim? Tibi, chiar mă aşteptam la mai multe din partea ta. Poate, în timp, o să îţi dai seama de ce am plecat din APPC. Şi vei constata că nu e vorba de reglări de conturi. Nici cu Cipri, nici cu Mihai, nici cu tine. Cu nimeni.

 9. Da, eu cred ca e vorba de reglari de conturi si mari orgolii din partea ta, ranite, Vasile.

  NU POTI LA INFINIT GICA CONTRA! NU POTI FI PUR SI SIMPLU.

  Ciprian Rus e un ziarist foarte bune, un scriitor de reportaje fara pereche in presa clujena, pacat ca scrie extrem de putin, nominalizat la Clubul roman de Presa. Un nume autentic, un tip cui bun simt in presa asta plina de tupeisti de 2 bani.
  2. are si atributii editoriale. Conduce un ziar intreg.
  3. eu nu ma numar printre apropiatii sai dar cred ca e ok ca a iesit presedinte.

  Ce altceva mai trebuie ca sa fie un presedinte bun la APPC? Nu e suficient ce face in prezent?
  Tibi

 10. Tocmai, ca e arhi-suficient ce face. Si nu cred ca mai poate face in plus. Daca va reusi sa conduca APPC in spiritul in care aceasta asociatie a luat fiinta, jos palaria!

 11. “Cineva” le sparge forumul APPPC-ului si ei nu sesizeaza politia pentru frauda informatica.
  Incredibil cum va lasati calcati in picioare.

Comments are closed.