Weekend trist şi fericit

La fotbal: “U” – Unirea Urziceni 0-2. Dar nu asta doare cel mai mult. Ci faptul că jucătorii de la Universitatea – fotbalişti ar fi exagerat să le spun – continuă să îşi bată joc de ce înseamnă acest club. Plus faptul că antrenorul Mulţescu lasă cu ochii în soare un stadion întreg când, la mijlocul reprizei a dua, îl scoate din teren pe cel mai bun om al echipei, Laurenţiu Buş, ca să îl trimită pe gheaţă (da, da, nu era gazon) pe Suciu, un băiat simpatic, dar fără valoare de Liga I. Iar la conferinţa de presă mai are tupeu să spună că “U” nu are cea mai slabă echipă din primul eşalon. Domnule Mulţescu, v-aţi uitat vreodată pe clasamentul Ligii I? Suntem cei mai slabi. Şi încă de mult timp. Iar victoria cu Steaua a fost doar un acident! Mare de tot!

La baschet: CSM Leonardo Oradea – U-Mobitelco Cluj 69-67. Tab Baldwin a debutat la echipa clujeană la fel ca predecesorul său pe bancă. Miodrag Perisic a pierdut primul meci la Sibiu, Tab la Oradea. Ce doare e că baschetbaliştii clujeni nu au reuşit să treacă de o formaţie care, până acum, nu a bătut decât cea mai slabă trupă din campionat. Oare ce se întâmplă? Nu e U-Mobitelco aceeaşi echipă care, sâmbăta trecută, învingea pe Dinamo? Iar declaraţia lui Mircea Cristescu – Îmi asum responsabilitatea înfrângerii, pentru că l-am lăsat pe antrenorul Baldwin să conducă meciul. Trebuia să-l conducem noi, Pintea, Ţenter şi cu mine – m-a şocat. Adică? Baldwin de ce a mai venit atunci? Să se uite la meciuri?
Oricum, pe cât de rău mi-a părut că a pierdut U-Mobitelco, pe atât de mult m-am bucurat. Da, e ciudat, chiar şi pentru mine, să afirm că m-am bucurat de o înfrângere a lui “U”. Doar că, de această dată, U-Mobitelco a pierdut în faţa echipei la care joacă fratele meu. Şi ştiu cât de mult şi-a dorit să învingă.

PS: Văd că vizitatorii mei le ţin serios pumnii fotbaliştilor de la Universitatea în ceea ce priveşte marcarea autogolurilor. 38% dintre cei care au votat la sondajul cu tema “Câte autogoluri va mai înscrie «U» în acest campionat?” cred că 3. 23% spun că vor fi peste 5, 11% spun fie 2, fie 4, fie 1, în timp ce numai 6% cred că “U” va mai marca exact 5 autogoluri. Mai sunt 15 etape… să vedem ce va fi!

5 thoughts on “Weekend trist şi fericit”

 1. Vasile, cred ca Cristescu se referea la faptul ca Ted Baldwin inca nu cunoaste jucatorii, potetntialul lor si ca nu a avut timp sa se acomodeze cu echipa. Oricum, declaratia este aiurea, in conditiile in care ne laudam cu cel mai titrat antrenor de baschet ce a antrenat vreodata in Romania. Pentru mine personal, cel mai bun antrenor care l-a avut U ramane tot Gheorghe Roman. Si mai cred, ca in momentul de fata, Horea Rotaru ar fi fost o solutie mult mai buna pentru noi, chiar daca este sub contract la Medias. Parerea mea 🙂

 2. Respectele noastre pt Mitzu, care a fost singurul dintre jucatori shi a venit la finalul meciului sa ne “salute”.
  Shi la ieshirea de dupa meci, chiar daca in fuga, a schimbat 2-3 cuvinte cu noi!
  De la noi singurul care a “stat la povesti” a fost Uche, Bobo shi Cristescu.
  Cine shtie ce schimbari vor fi in iarna, shi poate se intorc shi Tudor shi Mitzu… 🙂

  Ţi-am făcut 2 mici modificări. 😉

 3. @albsinegru
  Nu cred că Roti ar pleca de la Mediaş ca să revină la Cluj. Cel puţin, nu acum.
  Cât despre Baldwin şi faptul că nu cunoaşte jucătorii, snt perfect de acord. Atunci, mă întreb de ce oare a ţinut neapărat să forţeze o schemă nouă de joc la Oradea? Schemă pe care le-a predat-o jucătorilor doar cu o zi înainte…

Comments are closed.