Agresiuni

Agresarea jurnaliştilor tinde să devină sport naţional în România. Mai nou, observ că oricine are chef se ia de ziarişti, indiferent dacă are sau nu motive întemeiate. Ultima isparavă: la Băişoara. Victime: reporterul Ala Sprânceană şi cameramanul Florin Ferenţiu, de la One TV Cluj. Agresorul: un anume Dan Mihai Antonescu, despre care se spune că ar fi “mare mahăr” în Poliţia bucureşteană.
Povestea mai pe larg o puteţi citi la Rareş Bogdan. Mai scriu Andrei Crivăţ şi Andrei Aroneţ.
Recent, am văzut imaginile cu agresiunea pe One TV. E imposibil ca, de acum încolo, cineva să spună că totul e pură invenţie. Rămâne de văzut cum va fi rezolvat cazul.

Scuze pentru întârzierea cu care am scris despre acest subiect. Vina e a unor dureri care s-au instalat, peste noapte, în zona abdomenului meu. Motiv pentru care am avut parte de o întâlnire neprogramată cu doi medici de la Ambulanţă, iar apoi, în cursul dimineţii, cu patru medici de la Unitatea de Primire a Urgenţelor III.
Vă mulţumesc încă de pe acum pentru urările de bine. Din fericire, totul se va rezolva, în timp, cu un regim din care vor lipsi cafeaua, ţigările, alcoolul şi mâncărurile grase. Cel puţin aşa spun medicii. Să vedem şi ce spune “aparatul”. Dar abia luni. Că doar atunci se deschide.

10 thoughts on “Agresiuni”

 1. Astfel de “practici” impotriva jurnalistilor sunt posibile pentru ca Justitia nu face nimic. Va dau un caz concret: in luna martie a anului trecut am fost LOVIT in Primaria Cluj (unde eram la o intilnire a revolutionarilor). Agresorul, liderul revolutionarilor din Campia Turzii (Stefan Constantin Danut) mi-a reprosat un articol scris la adresa domniei sale (l-a lovit pe fostul tehnician al ISCT-ului, Ioan Tataran, acesta avind inclusiv certificat medico-legal!). Totusi, el e negat ca m-ar fi lovit. Ulterior, in faza cercetarilor, s-a dovedit fara nici un dubiu ca am fost lovit (reiese si din rezolutia Parchetului de pe linga Tribunalul Cluj).
  Ei bine, procurorul Gabriela Iancu a dispus scoaterea de sub urmarire penala, aplicindu-i doar o amenda administrativa de 300 lei (ordonanta din 19.12.2007, in Dosarul nr. 719/P/2007 de la Parchetul de pe linga Tribunalul Cluj).
  Motivatia:
  “Deşi vinovăţia învinuitului este pe deplin dovedită din probele administrate în cauză, apreciem că faţă de acesta sunt aplicabile dispoziţiile art. 10 lit. b Cod Penal, deoarece fapta a fost săvârşită pe fondul unei stări tensionate existente între părţi ca urmare a publicării de către partea vătămată a unor articole defavorabile învinuitului, învinuitul nu are antecedente penale, împrejurări care, coroborate cu circumstanţele concrete ale săvârşirii faptei, conduc la concluzia că acesta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni şi că reeducarea învinuitului se poate realiza şi prin aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ”.
  Nu cred ca este normala o asemenea concluzie.

 2. Stimate Gelu Florea
  czul tau a fost discutta si este in atentia Politistilor clujeni. Acestuia au spusa ca se cerecteaza lovirea ta la intalnirea care a avut loc intre APPC si politie. Astazi APPC are sedinta si vol rlua luna aceqasta intalnirea cu Politia pt ca iara a fost o posibila agresiune cu Ala Spranceana.
  Exista si opinbii ca ea a creat tot
  sa vedem ce va fi
  Oericum APPC si.a psu pozitioa in Monitorul de Cluj
  ]dar pe adresa APPC nu a fost facuta sesziuarede Ala Spranceana.
  PS
  nu are rost sa va batetei in bloguri, cine a dat primu si sicen nu
  si trebnuia intai vazui EXACT ce s/a intamplat. Bataliile voastre de bloggeri fac rau si arta orgoliile enorme care va domina. Toti sunteti geniali, toti va pricepeti la toate/.
  Salut

 3. Cazul meu s-a finalizat. A fost data o ordonanta de neincepere a urmaririi penale. Am citat motivele. Am facut plingere impotriva rezolutiei Parchetului, pentru ca nu mi s-a parut normal. Agresiunea mea este fara dubii, cum rezulta si din documentul Parchetului.

 4. Ce sa zic, am fost colega de facultate cu Ala si imi pare rau pt ce i se intampla.Acum, nu stiu, e si ea cam impulsiva, pt asta nu are nimeni motiv sa o agreseze. o fi avand si ea dreptate

Comments are closed.