Incredibil: se închide EVZ Transilvania!

Când am citit pe blog la Rareş Bogdan, pur şi simplu am rămas şocat. E drept, auzisem de mult timp zvonuri cu privire la închiderea ediţiilor regionale de la Evenimentul Zilei, dar nu credeam că momentul ales va fi unul atât de aproape în timp. Şi, sincer, nu mă aşteptam ca decizia să fie luată atât de repede. Practic, de azi pe mâine. Sâmbătă, a fost şedinţă la Bucureşti. Duminică, cei de la EVZ Transilvania au fost informaţi că nu mai au ziar la care să lucreze, iar luni, pe tarabe, va apărea, peste tot, doar ediţia naţională a ziarului.
În continuare, nu îmi vine să cred că e adevărat. Cel mai rău îmi pare pentru colegii de acolo. Cu toţii, ziarişti foarte buni. Dacă ceea ce spunea Rareş pe blog se adevereşte, există şanse ca unii dintre ei să îmi fie, în scurt timp, colegi. M-aş bucura mult.

PS: Din aceeaşi “zonă”, cu un mic indiciu şi la Rareş.  Sursele mele spun că ediţia Transilvania-Banat (probabil şi celelalte “regionale”) a cotidianului România Liberă e pe punctul de a se închide. Iar motivul pare a fi acelaşi ca la EvZ, şi anume de ordin financiar.

2 thoughts on “Incredibil: se închide EVZ Transilvania!”

  1. Informatia cu Rl este gresita Racovitzane. Nu se inchide din moment ce isi deschide inca un birou de mica publicitate la Bistrita. Iar problemele financiare nu stiu de unde le-ai scos. la o medie a veniturilor de 35000 euro/luna n-ai cum sa ai probleme financiare cand cheltuiesti jumatate. Asa ca este o mare diferenta intre ce-si doresc cativa din presa clujeana si ce se intampla de fapt, cu atat mai mult cu cat este atat de usor sa afli ca doar ai lucrat si tu acolo si sti ca la ora asta RL-ul de la Cluj este mai profitabil decat multe ziare care se cred tari pe piata clujeana.

  2. Înseamnă că sursele mele s-au înşelat de această dată.
    Am lucrat acolo, într-adevăr, a fost una dintre redacţiile în care m-am simţit cel mai bine, astfel că nu pot decât să mă bucur foarte mult dacă situaţia este bună la RL Transilvania-Banat.

Comments are closed.