Efectul Nokia

Nokia închide fabrica din Germania. O parte a producţiei va fi relocată la Jucu. Toate bune şi frumoase. Clujul va avea parte de un gigant economic, care va vărsa bani grămadă la buget. Va crea, de asemenea, mii de locuri de muncă. Dar rămâne o întrebare: cât timp va dura “idila” dintre Cluj şi Nokia? Cel mai probabil, până când finlandezii vor decide că e scump să producă telefoane mobile în România.
Nu trebuie să ne amăgim: Nokia nu va rămâne veşnic la Jucu. Odată şi odată, îşi va face bagajele, va pune lacăt pe fabrică şi va pleca. Iar miile de angajaţi vor rămâne pe drumuri. Personal, cred că va dura ceva vreme până când mâna de lucru în România va ajunge să fie atât de scumpă, încât Nokia să considere că altundeva e mai ieftin.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, a apreciat că, pentru administraţia judeţeană, ajung trei ani ca investiţia de la Jucu să fie amortizată. Declaraţia a fost oferită pentru revista “Der Spiegel” şi preluată de ZIUA de Cluj.
O altă analiză asupra “efectului Nokia”, în Clujeanul, sub semnătura lui Mihai Goţiu. Merită citită!

One thought on “Efectul Nokia”

  1. De ce nu spuneti si ce au spus cei de la Soiegel de Marius Nicoara. Asa cum l/au laudat nemtii nici nu se compara cu nimic.”Un domn inalt, cu alura de business man si care se tine de cuvant” au scris germanii. Deci a facut o impresie foarte buna.

Comments are closed.