Ceaţă totală

Am sperat din tot sufletul că nu va fi aşa. Dar, din păcate, cele mai sumbre închipuiri ale mele devin realitate. Mă refer la situaţia sportului clujean. La fotbal, la handbal, la volei, la baschet. E cam ceaţă deasupra Clujului sportiv. Iar de ridicat, nu cred că se va ridica în curând.
La fotbal, la Universitatea, e debandadă. Conducătorii nu se înţeleg între ei, habar nu au ce jucători vin în probe, încurcă adversarii din meciurile amicale. Colac peste pupăză, doi jucători importanţi pleacă pe nimic, graţie priceperii fostei conduceri (cel puţin, aşa acuză actualii conducători). Nici la CFR lucrurile nu par a merge mult mai bine. Dincolo de faptul că echipa e pe primul loc şi principala candidată la câştigarea titlului, implicarea conducătorilor în scandalurile din fotbalul românesc nu face deloc bine.
La handbal, în special feminin, visele de a câştiga campionatul au cam dispărut. Singura concolare rămâne Cupa Cupelor, unde fetele lui Covaciu joacă împotriva lui Naisa Nis, coşmarul din sezonul trecut. La masculin, ceaţa pare a se risipi. Echipa e pe un trend ascendent, nu are adversar în liga a doua. Se vor schimba, însă, multe odată cu promovare.
La baschet feminin, deşi dispune de unul dintre cele mai “serioase” bugete din Divizia A, echipa nu o duce prea bine. Învinge echipele slabe, dar când dă de cele cu adevărat puternice, se pierde cu firea şi ratează şanse imense de a câştiga.
Cel mai trist mi se pare, însă, ce se întâmplă la baschet masculin. Adus cu surle şi trâmbiţe, antrenorul Tab Baldwin i-a impresionat deocamdată doar pe Mircea Cristescu, pe unii jucători şi pe unii din imediata apropiere a echipei. Şi pe mine m-a impresionat, dar mai mult pentru felul cum gândeşte. Nu prin ceea ce face. Şi, sunt convins, nici fanii nu sunt încântaţi de fatul că, de când a venit Baldwin, echipa a pierdut 3 meciuri, ultimele două pe final, deşi putea câştiga lejer.
De parcă nu ar fi de ajuns faptul că echipa nu mai câştigă, s-a şi implicat într-un scandal inutil. În prim-plan, preşedintele Mircea Cristescu şi arbitrii. Un conflict care, după părerea mea, nu are niciun rost. Şi care va aduce doar neplăceri echipei.

Puţin mai detaliat, astăzi în ZIUA de Cluj.

12 thoughts on “Ceaţă totală”

 1. Cum poti sa spui ca e ceata in sport, atat timp cat CFR Cluj este in fruntea clasamentului celui mai popular sport din tara noastra.

  Cum putem sa nu fim multumiti de echipa de handbal feminin?

  Si de ce te referi doar la baschet, volei, fotbal si handbal cand vorbesti de sport?

 2. Ceaţa la care mă refer nu e legată doar de performanţe. Pe acelea le-am lăsat deoparte.
  În cazul CFr, dacă ai observat, mă refeream la scandalurile în care se lasă implicaţi şefii echipei.
  La handbal feminin suntem departe de ce se vrea.
  Mă refer doar la baschet, volei, handbal şi fotbal pentru că acestea sunt sporturile care chiar contează în contează. În rest, celelalte discipline sportive sunt, de multe ori, ignorate. Din păcate.

 3. foarte corecte toate observatiile autorului. mai ales cele referitoare la baschet, acolo unde mircea cristescu traieste doar in lumea lui. i-a pacalit ani la rind pe toti, de la suporteri pina la sponsori si chiar si pe ziaristi. e plin de el si sfideaza pe toata lumea.

 4. Filosofia lui Baldwin nu se potriveste baschetului european. Ruleaza lotul parca ar fi in NBA. Infringerea de la Tg. Mures e a lui in totalitate.

 5. Cine ii baga in seama pe cei de la Universitatea? S-au distrus ei singuri iar noi ii facem eroi si victime, in fata unui alt club care s-a descurcat mai bine. Universitatea oricum retrogradeaza, nu mai merita atentia noastra pentru ca ne-a inselat increderea, pana la vremurile de glorie, hai sa nu mai povestim de universitatea si “marea dragoste” din Divizia B…

 6. Eşti liber să nu discuţi despre Universitatea. Nu te obligă nimeni să îi bagi în seamă.
  Există, însă, mulţi alţii, printre care mă număr şi eu, pentru care sportul începe şi se termină cu Universitatea. Iar ce e între înceut şi final de multe ori chiar nu contează.
  Asta, însă, nu ne împiedică, pe mulţi, să apreciem şi ce fac ceilalţi.

 7. Pt. K.Arthurw
  Eu nu sunt multumit deloc de performantele echipei de handbal feminin. Mi se pare ca pierd alea vremea pe acolo. Acum o sa se faca iarasi de kkt la Nis ca anul trecut. Compania Jolidon joaca asa la alibi, in loc sa investeasca cu adevarat…

  De Cristescu sa nu mai zic…il desfiintez prea rau

 8. un jurnalist cu cojones, asta pot sa spun. e un articol curajos, al unui om pe care il intereseaza. bravo. tuturor le place numai cind sint laudati. critica doare, asta e.

 9. compania Jolidon vrea performanta pe bani putini. Anul trecut au reusit, anul acesta nici eu cred ca vor reusi calificare. Sper sa ma insel.
  in campionat, daca prind un loc de cupe europene as zice sa zica mersi! pe langa Jolidon ar mai trebui inca un sponsor la fel de puternic pentru a le ajunge pe RBV si ORV

  La baschet baietzi asteptam reactiile unor comunisti.

 10. pai la baschet ce sa conduca cristescu daca ii pleaca antrenorul in grecia intre doua infringeri, cea cu asesoft si cea cu muresul?

 11. Bravo
  Vasile super tare…?
  Ma bucur ca cineva nu pupa’n’cur…e beton
  😉
  apropo frumos ce am gasit pe vasileracovitan.com

Comments are closed.