Comentarii

Nu e deloc ceva nou. Am crezut, totuşi, că fenomenul va dispărea încet-încet. M-am înşelat. Mă refer la cei care, nu ştiu exact din ce motiv, intră pe bloguri pentru a comenta, de cele mai multe ori fără vreo legătură cu subiectele la care postează comentariile respective.
Sunt sigur că unora le place că există fenomenul. Sunt chiar încântaţi că le creşte traficul.
Pe mine unul, în afară de faptul că de cele mai multe ori mă evervează – în special atunci când sunt postate doar din dorinţa de a arunca cu noroi sau de a-i irita pe unii şi alţii – aceste comentarii mă intrigă. Mai mult mă preocupă să înţeleg care le e rostul. De ce stă cineva să comenteze, dacă nu are nimic de spus? De ce simte nevoie de a lăsa comentarii pe bloguri doar de dragul de a spune cuiva, mai târziu, “să vezi ce i-am scris la ăla pe blog”? Aveţi vreo idee?

13 thoughts on “Comentarii”

 1. Scopul blogului e de a crea discuţii, dezbateri. De ce lansez invitaţia la comentarii? Simplu: pentru a înţelege de ce comentează lumea pe lângă subiectele despre se scrie pe bloguri.

 2. Pai ce nu poate aparea in ziar apare pe bloguri de o parte.Pe de alta parte, ce se barfea la cafele mai demult se spune acum pe blog. E o varianta moderna a barfei. In al treilea rand, mai apar tottusi si informatii bun, anunturi bune sau teme interesante de comentat. De exemplu, ala cu ce cititi a fost foarte bun. Dar asta ultimul cu Lars a fost plicticos pentru mine.
  Salut

 3. Eu credeam ca putem sa ne dam cu parerea…sincera sa fiu asta e al 2-lea blog pe care-l urmaresc, nu-mi prea plac blogurile..ma simt mai bine pe forumuri.

 4. @tibi, @in_trecere
  Mulţumesc pentru răspunsuri.
  Tibi, îmi pare rău că te-a plictisit. Mă aşteptam să fie aşa pentru mulţi, dar am crezut că e foarte important să ştie – cel puţin cei care citesc acest blog – care este, de fapt, situaţia.
  In_trecere, cu siguranţă ne putem da cu părerea. Chiar e de dorit. Dar e o mare diferenţă între a spune ceva concret, legat de un anume subiect, şi a vorbi în plus.

 5. Dar nu e acesta modul prin care asiguri continuitatea discutiei, prin a spune ceva in plus. Discutiile se extind mereu , ajungi de la o tema la alta si tot asa,desigur pastrand firul rosu al postului, a temei initiale .

 6. @blue.
  Ba da, este.
  Dar hai să îţi dau un exemplu simplu: să presupunem că discutăm despre situaţia de la Nokia. După care vine careva şi primul lucru pe care îl spune e că un ziar clujean scrie doar prostii despre Mercedes. Unde e legătura şi relevanţa? Unde e firul roşu despre care vorbeşti chiar tu?

 7. am uitat sa spun ca utilizez blogu lui racovitzan pt ca are toata presa linkuita pe el si bloguri ale ziaristilor clujeni.
  Intri rapid si citesti. Aici mare bila alba pt racovitzan. Sa stie ca nu am nimic cu el numa cand bate campii atunci il critic.
  Sunt chestii interesante, cum a fost de ex interviul cu Patriciu de care zicea Biro. De cand a scos harta presei locale eu am renuntat la hotnews dar pt ca Biro a scris pe blog despre interviu am citit. F interesant.

  PS
  ma racovitzane ada cartile de komonikare ca te omor! Si berea!

 8. Tibi
  Ştiu foarte bine că nu ai nimic cu mine. La fel, sunt convins că ştii şi tu că nici eu nu am nimic cu tine.
  Referitor la cărţi, se rezolvă. Berile, la fel. Şi ar mai fi ceva… Şi aia se rezolvă 😉

 9. sa fim sinceri si sa recunoastem ca marea majoritate a celor care muncesc in media citesc blogurile si barfesc. Unii insa au curajul sa posteze, sa dezbata idei. Cu sau fara nickname-uri. Sunt si atacuri,si polemici, inclusiv patroni minoritari si ex patroni au bloguri si scriu si polemizeaza la greu.
  Se pare ca numai putem fara ele!Hahahaha

Comments are closed.