Mizerii fără rost

De curând, în Foaia Transilvană a apărut o rubrică nouă, dedicată blogurilor.
E scrisă de un jurnalist cu vechi ştate în presa clujeană.
La prima vedere, o rubrică despre bloguri în presa clujeană nu sună deloc rău. Citind, însă, ce s-a scris în Foaia în ultimul timp despre bloguri şi bloggeri, am ajuns la concluzia că acea rubrică reprezintă, de fapt, doar o mizerie. O mizerie fără rost.
Până acum, pe “lista neagră” a autorului au fost Alexandra Groza şi Camelia Jula. Sunt convins că mai există şi alţi bloggeri, alături de blogurile lor, pe care “scriitorul” le consideră proaste şi cărora le pregăteşte o “recenzie”. Bloguri pe care ne îndeamnă să nu le citim, pentru că ne face el un rezumat. Mulţumesc de ofertă, dar nu mă interesează! Prefer să citesc un blog – bun, rău, cum o fi – decât mizeriile din Foaia Transilvană. De fapt, prefer să citesc orice altceva decât acele mizerii.

Citiţi pe aceeaşi temă opiniile lui Andrei Crivăţ, Mihai Prodan şi ale Mădălinei Mocanu.
PS: Căutând pe net, am descoperit că, în materie de bloguri, Foaia nu e la primele “abateri”. Citiţi AICI de ce spun asta despre Foaia Transilvană.

120 thoughts on “Mizerii fără rost”

 1. @andrei crivat

  Asumptia fundamentala pe care te bazezi tu este “Hossu n-are argumente, critica doar ca sa critice”. Este o asumptie gresita. Faptul ca argumentele nu sunt rostite, ci sunt implicate, nu inseamna ca ele nu exista. Daca l-ai citi pe Socrate, ai afla mai multe despre asta. Sigur Socrate nu are si nici nu e un blog. Deci nu merita atentia unui profesionist al bloggingului ca tine.

 2. Ahhh apropo hossule nici io nu te suport. Am jucat contra ta la Cupa Presei, tu mi-ai dat un cot in coaste, eu un pumn in abdomen. A fost fifty-fifty.

 3. acum o sa il speriati pe domnul crivat si poate va renunta la activitatea lui de blogger profesionist. si atunci hossu pierde. nu e corect.

 4. andrei, ți-am arătat definiția din dexonline care ne îndreptățește să spunem că este critică ce face hossu. asta era: ”a critica = a arăta cu răutate (sau cu exagerare) părţile slabe ale unui lucru sau ale unei persoane; a comenta în chip răutăcios, născocind lipsuri şi greşeli”. nu ți se pare că asta a făcut și el? plus că în unele părți ale textelor a fost și funny (din punctul meu de vedere, bineînțeles). 🙂

  de ce s-a luat hossu de ziariste? din câte m-am prins eu, hossu are pretenția, dorința, așteptarea (spune-i cum vrei) ca un ziarist să scrie pe blog astfel încât să-și captiveze cititorii, indiferent ce scrie. să se vadă că are scriitură, să se simtă că se joacă cu cuvintele, să arate că are talent la ce face. chiar dacă blogul ăla e o defulare după job, să fie o defulare făcută cu artă și cu talent că doar de-aia meseria ziaristului e scrisu’. probabil că hossu nu a simțit asta la blogurile respective și de-aia s-a apucat de criticat.

  cât despre blogul lui adi popa, nu cred că aici hossu a avut pretenția la scriitură, ci la conținut. or blogul lui adi popa, din pct meu de vedere și o zic pe șleau, e fără coaie. nu e nici pe departe ce te aștepți de la un om politic sau de la un bărbat. nu e nici blog personal și nici blog de politician adevărat. e un blog al bârfelor politice de culise spuse pe jumătate, al lamentărilor și al atitudinii ”ce lume nedreaptă și ce corect sunt eu”. or, sincer, mă cam îndoiesc că e așa de rea lumea și așa de corect adi popa.

  cam asta e. iar dacă pe tema asta iscată de hossu nu am fost de acord cu tine nu înseamnă că m-am schimbat sau mai știu eu ce. pur și simplu am o altă părere. atât.

 5. doamne feri!
  carmen: crivăţ nu a rămas singur, doar că restul preferăm să nu-i dăm apă la moară n*******lui. s-au găsit destui alţii să facă asta în locul nostru.

  fotbalistu: ce-s alea asumpţii? cred că e un termen folosit de cei care vor să pară inteligenţi, dar nu le iese.

  hossu: ţi-am oprit comentariile nu din motivul pe care îl invoci tu, ci pentru că (iată, licurici, critic, vorba ta, cu răutate) eu cred că eşti un B*U, care nu merită să-i ofer chiar eu platforma unde să-şi refuleze frustrările. dar, sigur, e doar opinia mea. ce bine că nu trebuie să-mi demonstrez părerile.

  all: nu contenesc să fiu siderat de cîţi susţinători a găsit parameciul ăsta.

 6. prodan,
  umblu dupa tine de doua zile ca sa-mi raspunzi la o intrebare simpla: DE CAND ESTE SEMNAL IN SALAJ? Cat timp o sa ma mai amani?

 7. “prodan said,in Martie 1st, 2008 at 10:01 pm:

  fotbalistu: ce-s alea asumpţii? cred că e un termen folosit de cei care vor să pară inteligenţi, dar nu le iese.”

  ASÚMPŢIE s. f. 1. (fil.) actul de a asuma, de a presupune. 2. (log.) premisă minoră.(< fr. assomption, lat. assumptio)

  In ce clasa esti? A treia? Sincer, comentariul tau mi se pare infiorator. Infiorator- asta e un cuvant pe care il intelegi?

 8. fotbalistu:
  eu nu am crescut la picioarele lui socrate, desigur, FĂCÎND ASUMPŢIA că tu ai trăit în vremurile lui. nu de alta, dar la aşa o vîrstă senilitatea devine explicabilă.
  (ultimul meu comentariu referitor la nulităţi – şi nu mă refer la fotbalistu. destul ne luăm în gură cu H. va cîştiga bătălia, pentru că are mintea odihnită)

 9. alb si negru
  ai multa dreptate in ultimul post. Ar fi o buna tema de dezbatut. Ma bucur ca citesti media clujeana.

  Bun venit Loredana Danciu, in sfarsit un protevist pe blogguri. Mai esti la PRo, sau mergi la Realitatea de Cluj? Te pup.

  Ca de obicei, f buna si matura postarea lui cru. Asta am zis si eu si toti ci care l-au aparat pe Hosuu.
  Un pic mai multa relaxare de la toti, a venit primavara!

 10. doamne…vasile ai avut vreodata atat de multe comentarii??? cred ca ar trebui sa ii imparti pe astia pe grupe…ca sa se inteleaga cine cu cine discuta…un fel de “chatroom” separat de blog…ca aici e totul vraishte 😀

 11. Articol monumental al lui Hossu despre blogul lui Prodan, azi in FTR.

  Recomand si lectura opiniei din numarul din aceasta saptamana al “Agendei Clujene”, semnat de Camelia Jula,”amica” lui Hossu.

 12. Vrei să zici “încă un articol, lipsit de umor, despe un blog, şi anume al lui Mihai Prodan, în FTR de azi”?
  Cât despre Agenda… poate se simt unii.

 13. nu, o vrut sa zica “inca un articol, cu ceva umor, despre un blog slab, si anume al lui Mihai Prodan, in FTR de azi”

 14. cel mai slab mi se pare ala despre blogul lui
  adi popa. asta despre prodan ii chiar dragutel. prodan, pusi!

Comments are closed.