Judecată strâmbă

Federaţia Română de Baschet s-a mişcat- zic eu – destul de repede în cazul scandalului de la finalul meciului “U Mobitelco – CSU Sibiu. L-a suspendat pe Jason Smith 3 (!!!) luni, iar pe Keith Triplett 2 etape. Amenzile nici nu mai contează.
Mi se par cel puţin ciudate pedepsele, dacă nu chiar aberante.
Acum puţin timp, Paul Helcioiu, de la BC Argeş Piteşti, a scăpat ieftin de tot după ce a bruscat un arbitru.
După bătaia de la Cluj, din meciul cu Farul Constanţa, din finala mică a campionatului 2004-2005, pedepsele a fost foarte blânde în comparaţie cu cele de după meciul de sâmbătă. La fel a fost şi după o altă bătaie din campionat, de la meciul dintre CSU Ploieşti şi CSU Sibiu.
Nu pot decât să mă întreb ce se urmăreşte cu judecata de ieri de la FR Baschet. Nu aş vrea să mă gândesc la favorizarea vreuneia dintre echipe şi defavorizarea alteia. Dar mi-e greu să fac abstracţie de acest scenariu. Gata, mă opresc aici!

4 thoughts on “Judecată strâmbă”

 1. Deja sunt aberatii, pe bune. De la bataia din 2005 au trecut 3 ani, vreo doua regulamente FRB si o lege privind violenta in sport.

  Prietene, la o bere fiind, tu faci o remarca rautacioasa la adresa mea- sau mai multe- si apoi schitezi si un gest obscen la adresa mea. Daca eu vin si iti dau un pumn, dupa care te urmaresc prin tot localul fiind retinut – cu greu- de prieteni sa nu-ti mut falcile din loc, ghici ce pot sa patesc din partea legii romanesti? Ultraj, violenta, loviri? Stii cam unde se incadreaza astea si cat din ele trec din civil in penal? Sigur ca eu ma voi apara cu “onorata instanta, stiti, el m-a provocat”.

  Actiunea se muta pe terenul de sport. La ce pedeapsa (si e doar pe plan sportiv) ar trebui sa ne asteptam pentru exact acelasi comportament in timpul unei partide oficiale? Aud?

  In rest numai de bine fostului ofiter de presa al clubului U-Mobitelco, banuiesc ca nu resentimentele genereaza mesajele acestea incorecte si rauvoitoare.

 2. Te indepartezi de baschet pe zi ce trece. De adevar, asemenea. Cum poti sa scrii diferit pe halfcourt, ziuadecluj, blogul tau despre unul si acelasi eveniment? Coloana ta vertebrala s-a inmuiat serios…pacat! Primiteai. Plus ca scrii despre evenimente si intamplari la care asisti din ce in ce mai rar. Asta e un pacat si mai mare, ca sa nu-i spun lipsa de profesionalism. Decide-te ce vrei sa faci, pentru ca numele ziua este patat demult: bani sau constiinta?

 3. @Hmmm
  Nu am fost niciodată ofiţer de presă al clubului U-Mobitelco. Am ajutat clubul, de-a lungul ultimilor ani, la întocmirea statisticilor. Dar nu am ocupat funcţia de ofiţer de presă. Te referi, cel mai probabil, la cele apărute pe site-ul FIBA Europe. Ei bine, acea titulatură prezentată acolo era necesară pentru întocmirea contului. A fost şi este mai mult o chestiune “de faţadă”. Dar nu contează. Pentru mine, orice fel de colaborare cu U-Mobitelco s-a încheiat de ceva vreme.
  Şi nu, nu e vrba de niciun resentiment. E vorba de modul în care sunt tratate anumite cazuri, care seamănă mult de tot.
  Îmi doresc, la fel ca toţi cei care iubesc baschetul, să avem parte de un campionat corect. Dar n ce măsură mai poate fi el corect, când se aplică sancţiuni aberante?

  @un parinte
  Nu am scris deloc diferit pe Halfcourt, ZIUA de Cluj şi blog. Ideile sunt aceleaşi oricunde am scris (e vorba doar de HC şi blog, pentru că în ZIUA de Cluj nu am scris eu despre acest subiect).
  Cât despre faptul că asist rar la evenimente…e o afirmaţie care nu are acoperire. Niciodată nu am relatat – în ziar – despre vreun eveniment pe care nu l-am văzut (fie live, fie la TV).

Comments are closed.