Judecată strâmbă (2)

Federaţia Română de Baschet s-a sucit!
După primele sancţiuni date în urma scandalului de la finalul meciului U-Mobitelco – CSU Sibiu, prima modificare a fost una “mică”, să îi zicem: Smith a luat 3 etape suspendare, nu 3 luni. Eh… greşeală de exprimare, tipar… cum vreţi să îi ziceţi.
A doua modificare a sancţiunilor, la Comisia de Apel. Smith rămâne doar cu 1 etapă de suspendare şi o amendă de 300 de euro. Triplett rămâne cu aceeaaşi pedeapsă. “Cuic l-a instigat pe Smith”, a motivat preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, reducerea pedepselor. Asta, în primă fază, pentru ca apoi reprezentanţii federaţiei să spună că iniţial au judecat după un regulament expirat.
Deja e de râsul curcilor ce se întâmplă!

8 thoughts on “Judecată strâmbă (2)”

 1. Toti cei 3 membri ai comisiei de apel sunt sibieni, ba chiar presedintele ei, Florin Apostu, este -ce coincidenta!- si presedintele de onoare al CSU Sibiu. Iar sedinta a avut loc la Sibiu, ca nu erau sa se deplseze toti trei pana in Bukale sa stea 5 minute intr-un birou d epe Conta si dup-aia sa se intoarca acasa.

  In aceste conditii tu la ce te asteptai?
  Sa zici mersi daca nu-si ia Cuic vreo suspendare de 3 etape.

 2. Faptul că membrii comisiei sunt sibieni nu ar trebui să influenţeze deciziile lor. Asta, evident, dacă ar fi vorba de o organizare “ca la carte”. Dar vorbim de FR Baschet…
  Cât despre Cuic, cred că va fi suspendat. Şi cred în continuare că trebuie suspendat – dacă se va dovedi că l-a apucat pe Smith de organele genitale.

 3. Din moment ce agresorul a luat o etapa, si a si reusit sa o “treaca” deja, la ce suspendare te astepti tu pentru Branko? La urma urmei e un pumn in figura+ o haituiala de 5 minute cu spume la gura + un meci intrerupt versus o ipotetica “atingere nepotrivita” care nici nu prea se vede.
  Deci? Mai mic decat 1 e doar 0.

 4. daca in raspunsul trecut am fost moderat, de data asta da-mi voie sa spun ca ori esti prefacut ori esti prost. daca smith a primit o etapa suspendare, ce suspendare ai zice tu ca ar trebui sa primeasca cuic? serios. pune-ti la lucru neuronul singuratic si fa-ne tuturor o favoare. ilumineaza-ne. in plus continui sa iti sprijini teoria cu suspendarea lui cuic pe confabulatiile unui “actor”. sunt de acord ca iti place sa scrii si simti chemarea. dar inainte de a scrie, gandeste ce scrii. analizeaza. hai, lasa, nu-i grav. te-a prins 2008 cu un 486. faci un efort si iti iei un duo core si totul se rezolva. 😉

 5. @chelu
  Trec peste modul in care mi te adresezi.
  Inca o data: daca analiza video a acelui incident va dovedi ca Cuic l-a prins pe Smith de organele genitale, trebuie suspendat, conform regulamentului, pentru ca a agresat un jucator. Asadar, intre 1 etapa si 3 etape. Decizia e a Comisiei, daca ea va exista candva…

 6. in apararea modului de adresare. am facut referire la un raspuns postat la articolul “Când baschetul devine box”, un raspuns in care te-am indemnat la mai multa prudenta in afirmatii bazate cel putin pana acuma pe fictiune (nu s-a demonstrat nimic, iar pe caseta jocului nu apare cum ca smith ar avea dreptate. sunt speculatii). pentru un clujean, sa sustii atat de vehement suspendarea lui cuic, bazandu-te doar pe imaginatia bogata a unui jucator care nu isi poate stapani atacul de turbare si nu isi poate limita prestatia de pe teren la sportul pe care pretinde ca il practica, mi se pare cel putin ciudat.

 7. Nu o sustin neconditionat. O sustin doar daca se va dovedi ca Cuic a facut acel gest de care este acuzat. Altfel… la revedere. Fara dovezi, nu poti acuza.

Comments are closed.