Legea e pentru toţi?

Oprirea în locurile în care interzisă pe străzile din Cluj-Napoca se “pedepseşte”, în unele cazuri, cu ridicarea maşinii. Dar numai în unele cazuri. Dacă e vorba de poliţişti, nu se aplică. Chiar dacă la 10 metri de ei, Poliţia Comunitară se chinuie să ridice altă maşină.

SCUZE PENTRU CALITATEA DESTUL DE SLABĂ A FOTOGRAFIILOR
(click pentru a le vizualiza mai mari)

Proprietarul unui Logan şi-a lăsat maşina unde s-a gândit el că e loc mai mult – la capătul dinspre strada Bariţiu al Pieţei Mihai Viteazu. Unde, evident, e interzisă oprirea. Aşa că Poliţia Comunitară s-a autosesizat şi a chemat utilajul de ridicat maşina.

Pe cei de la Poliţia Comunitară nu i-a interesat câtuşi de puţin faptul că, puţin mai încolo, o altă maşină era oprită ilegal.

În faţa maşinii de Poliţie, la aproximativ 15 metri, “Oprirea interzisă”. Cu săgeţi în ambele sensuri (adică şi până la semn, şi după el). Şi cu specificarea că maşinile oprite în zonă vor fi ridicate.

Dar asta nu îi interesează pe cei de la Poliţia Comunitară. Chiar dacă între timp renunţă să mai ridice Loganul.

Au alte treburi mai importante: caută alţi “fraieri” care se încăpăţânează să îşi lase maşinile pe stradă, în loc să le lase într-unul din milioanele de locuri de parcare existente în oraş.

Maşina de poliţie oprită ilegal în Piaţa Mihai Viteazu a mai stat mult şi bine în zonă. Fără ca vreun angajat al Poliţiei Comunitare să spună ceva. Între timp, o grămadă de “fraieri” s-au ales cu amenzi, pentru că opresc unde pot. Poliţiştii, în schimb, pot face ce vor. Nu ajunge că încurcă circulaţia, prefăcându-se că o dirijează, dar mai şi încalcă legile fără să fie penalizaţi în vreun fel.

13 thoughts on “Legea e pentru toţi?”

 1. Salvarile, politia, descarcerarea, pompieri samd fac bypass la legislatie. Atata timp cat sunt in misiune. Normal era sa meri si sa ii intrebi de sanatate si daca facea gat sau nu putea justifica atunci era subiect.
  Oricum cazuri de offsaid flagrant sunt cu carul. De exemplu gunoaie de la rurala care fac pa smecherii in oras.

 2. Da, Răzvan, când sunt în misiune, e OK. Dar când cei doi poliţişti care îşi lasă maşina acolo stau la taclale pe marginea drumului, nu mi se pare deloc în regulă.

 3. Cum ziceam. Daca mai vezi ai dreptu de cetatean platitor de impozite sa il intrebi de sanatate. Sanatate cum ar fi: nume scopul si durata vizitei 🙂
  E mult mai fun. Am facut-o si ii dragut sa ii vezi cum se innegresc

 4. Poate într-o zi, în care voi avea mult timp liber, chiar asta am să fac. Să mă plimb prin oraş şi să dau de astfel de personaje care cred că li se cuvine totul. “Rezultatele”, evident, le vi prezenta aici.

 5. Polita, salvarea, pompieri, samd sunt in misiune doar cand au semnale acustice sau luminoase in functiune, sa ma corecteze cineva daca gresesc sau daca sa schimbat legea intre timp.

 6. HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAA
  dar vai, dar vai .. dar cel mai mult îmi place o altă categorie socială de .. angajaţi, care de asemenea se cred deasupra legii atunci cînd sunt în trafic.
  ghiciţi personajul.
  🙂
  MP

 7. No, bine, noua ne zici? Is foarte viteji toti. Somn usor tie, Racovitane, ca esti cam expirat. Pacat ca nu iti prea dai seama.

 8. Daca ai avea tupeul sa iti folosesti numele real, poate m-as incumeta sa dialoghez cu tine. Asa, insa, nu ma intereseaza.
  Iar daca sunt expirat… procedeaza la fel ca in cazul unui aliment expirat. Nu mai consuma!

Comments are closed.