Exemplul Bayern

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns Liverpool-Arsenal pentru a realiza care e diferenţa dintre fotbalul românesc şi cel european, Cupa UEFA ne-a mai oferit aseară un exemplu. De fapt, Bayern München. Care nu a încetat să spere în calificare nici atunci când arbitrul se pregătea să fluiere finalul.
Mai întâi, a fost golul superb al lui Contra. (Apropo, de ce nu îl foloseşte şi Piţurcă mijlocaş dreapta la naţională?).


sursa foto: www.fcbayern.de

Apoi, nemţii au alergat după egalare. Au ratat din toate poziţiile posibile şi imposibile. Nu s-au descurajat nici când spaniolii au fost pe punctul de a da lovitura. Nici când au mai ratat de câteva ori incredibil. Iar când toată lumea se pregătea de fiesta, a ieşit la rampă Toni, care a pregătit golul lui Ribery.
Prelungiri. 2-1 şi apoi 3-1 pentru Getafe. Bayern era la pământ. Aparent. A continuat să atace, a continuat să preseze poarta lui Abbondanzieri, iar argentinianul a cedat cu cinci minute înainte de final. 3-2 şi Bayern spera. Şi a continuat să atace, până când Luca Toni a dat lovitura decisivă: 3-3 şi Bayern e în semifinalele Cupei UEFA!


sursa foto: www.fcbayern.de

De ce a ajuns Bayern în semifinale? E foarte simplu. Nu neapărat pentru că a jucat mai bine şi a fost mai bună decât Getafe. Ci pentru că a crezut, până în ultima secundă, că se poate califica. Încă o lecţie pe care echipele din fotbalul românesc trebuie să o asimileze cât de repede.

PS: Să nu uit de Mutu. A jucat din nou fenomenal. Să sperăm că îl ţine şi până după EURO 2008.

One thought on “Exemplul Bayern”

  1. este vorba aia ca atunci cand doi joaca tot nemtii castiga!

    ce fotbal e in Europa!!! Din pacate, suntem la mii de ani lumina, ca MENTALITATE, darurire, efort tot!

Comments are closed.