Cine e de vină?

Cine poartă vina pentru retrogradarea Universităţii Cluj în Liga a II-a? Să fie jucătorii, cei trei antrenori (Adrian Falub, Gheorghe Mulţescu şi Alpar Meszaros), conducătorii (Lucian Danciu, Alin Tişe, Anton Doboş, Sorin Vădana, Alin Bănceu, Radu Constantea etc.) sau acţionarii (Consiliul Local, Impact, Ben&Ben, Oncos, Banca Transilvania etc.)?
Sau, din nou, nu e vina nimănui?

11 thoughts on “Cine e de vină?”

 1. Poate o sa vi se para ciudat ce spun, insa cred ca “U” Cluj nu este o echipa care sa retrogradeze. Chiar a facut meciuri bune, are lot cu jucatori experimentati, ce au jucat mult in Liga I. Din afara, am senzatia ca a lipsit o anumita stabilitate care, de pilda, exista la Farul sau Gloria Buzau. Ma refer si la nivel administrativ, si la nivel tehnic. Repet, este opinia unui om din exterior. Si tot din exterior, consider ca important va fi, din vara, ca la “U” sa existe stabilitate financiara si administrativa, iar sprijinul autoritatilor locale sa ramana constant. Eu astept din nou “U” in prima liga!

 2. intr-o mai mica sau mai mare masura, e si vina jucatorilor si a antrenorilor si a conducatorilor.

  si iar jucam deodata cu micul dejun, dar nu-i nimic, revenim la normal si la deplasarile noastre matinale si la meciurile pe sate…!

 3. Exact pe aceeasi tema, de 5 minute, am scris si eu un post pe blog. Eu am considerat ca de vina sunt toti. Absolut toti. Ai putea pune in sondaj si o asemenea varianta.

 4. @Levi
  Cu siguranţă, stabilitatea – de orice fel – a lipsit. Nu meritam retrogradarea, asta e clar. Dar nu tot timpul primeşti ce meriţi. Baze solide în Liga a II-a şi totul e posibil!

  @adi
  Am evitat “toţi”. De ce? Pentru că, astfel, consider că ne-am ascunde, din nou, după deget. E cel mai simplu lucru să dai vina pe toată lumea. E mult mai dificil – dar totodată mult mai util, în opinia mea – să identifici adevăraţii vinovaţi.

 5. Dupa parerea mea, cea mai mare vina o poarta conducatorii: Lucian Danciu, Alin Banceu, Sorin Vadana, Alin Tise, Radu Constantea si nu il ultimul rand Anton Dobos. Daca ne uitam peste jucatorii care au evoluat ieri, observam ca doar Cordos( cel mai slba ieri ieri) si Goga erau titulari anul trecut. Au fost adusi o gramada de jucatori la apusul carierei, care nu au confirmat si au bulversat complet vestiarul. Aducerea de jucatori pe banda rulanta nu a fost o alegere inspirata.

 6. Clubul asta a fost condus numai de amatori. L-a sacrificat si Emil Boc, dupa ce si-a pus finul manager. Atata vreme cat U va fi condus de CL, n-are nicio sansa, pentru ca va fi mereu prins in lupta pentru ciolan a diversilor ce se vor perinda prin municipalitate.

 7. Vina este a tuturor! Inclusiv a noastra a suporterilor. Ma gandesc ca daca am fi reactionat mai vehement la adresa conducerilor care s-au perindat pe la club, poate am fi reusit sa schimbam cate ceva mai devreme. Schimbarile – atat cele de antrenor cat si cele de conducere – s-au facut abia cand a ajuns cutitul la os. In prima faza, la protestele galeriei iar in a doua, atunci cand Boc si-a dat seama ca isi altereaza capitalul electoral daca il mai tine pe Tise la club!

 8. Ba si suporterii sunt de vina. se iau la bataie, se imbata pe stadioane si fac scandal (nu e regula generala). creeaza un renume prost clubului. si jucatorii sunt dezinteresati..patronii la fel, toate la un loc s-au concretizat in premisele perfecte pentru retrogradare.

 9. Sunt de vina jucatorii pentru ca au jucat prost, sunt de vina antrenorii pentru ca n-au valoare, sunt de vina conducatorii executivi pentru ca au adus jucatori expirati care nu mai au nicio motivatie in cariera. Au fost si o parte care au vrut, dar din pacate sunt non-valori. Sunt de vina conducatorii administrativi pentru ca au numit in conducerea executiva oameni fara valoare sau fara pic de experienta si pentru ca au gestionat execrabil bugetul.

  Per total insa, zicala “pestele de la cap se impute” se potriveste de minune la “U”
  Totul porneste de la Boc, el este cel care a ingropat clubul. Daca el ar fi pus un manager competent si un om de fotbal la conducerea clubului acum doi ani nimic din ce am scris in primul paragraf nu ar mai fi fost valabil.
  O fi Danciu un manager de media exceptional, tot ce se poate, dar sportul, si mai ales fotbalul, e alta mancare de peste (ca sa pastrez nota piscicola) si se mananca cu alte tacamuri de cat orice alt business. Danciu a adus numai oameni fara valoare la club, probabil ca bine intentionati, dar timpul a demonstrat ca nici Banceu si nici Falub nu au avut valoare pentru o echipa mica de Liga 1.
  Totodata, daca s-ar fi vandut clubul in vara, cand era cel mai potrivit moment (atat financiar pentru CL cat si pentru club si viitorul investitor) nu cred ca s-ar fi ajuns aici.
  Chiar nu pot sa imi explic miscarile lui Boc, pentru daca ar fi vandut clubul in vara iar acum s-ar fi evitat retrogradarea el ar fi avut de castigat enorm ca si imagine. Asa, s-ar putea sa-i tremure putin picioarele daca suporterii si media vor lua atitudine fata de el. Ce-i drept, nici nu o sa il afecteze prea tare, avand in vedere e candidat unic la postul de primar

 10. Cred ca toti sint de vina, dar exista si o anumita ordine a responsabilitatii. Acesta ar fi dupa mine:
  1. Conducatori
  2. Antrenori (in special Falub, mai putin Meszaros)
  3. Jucatori

Comments are closed.