Sondaj certificat

“Din surse sigure, conform unui sondaj realizat la comanda PDL Cluj, in intervalul 13-18 mai, şi realizat de către SIMTEX-OC, la întrebarea «Pentru care dintre următorii candidaţi la preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj votaţi la alegerile din 1 iunie 2008?» s-a raspuns în felul următor: Alin Tişe (PDL) 28,7% , Marius Nicoară (PNL) 23,5% , Vasile Soporan (PSD) 9,1%, Mate Andras (UDMR) 7,1%, Nu stiu 25,23% ,
La partide politice stăm la Cluj în felul următor: PDL 41,2 %, PSD 16,3%, UDMR 14%, PNL 10,1%, PRM 2,7
Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%, realizat pe un eşantion valid de 1184 de subiecţi” – asta scrie Echipa de imagine (a PD-L Cluj). (mi-am permis să fac mici retuşuri la text)
Interesant, nu?
Dar partea cea mai interesantă este când încerci să afli cine a realizat sondajul. SIMTEX-OC? Cea mai nouă concurenţă pentru CURS, INSOMAR sau Metro MediaTransilvania? Noooooo… Nici vorbă!

“SIMTEX – Organismul de Certificare este unul dintre primele organisme romanesti acreditate de Asociatia Nationala de Acreditare din Romania (RENAR) – unicul organism de acreditare din Romania” – asta e la secţiunea “Cine Suntem”, de pe site-ul SIMTEX-OC. Dacă vreţi mai multe detalii, citiţi acolo.

Ăsta da sondaj certificat ISO! 9001, 9002!

8 thoughts on “Sondaj certificat”

 1. Un singur lucru. Mate Andras n-are cum sa obtina mai putin de 1O la suta, si daca e vorba de votul etnic, ia mai mult… Asta zice cam multe despre modul in care a fost realizat acest sondaj.

 2. mdea..surprize prea mari nu sint..singura chestie interesanta din sondaj e procentul mare de nehotatiti..
  PS: Cine merge la vit e fraier:P

 3. e cel mai penibil sondaj

  Pe Paunel jumate’ din populatia orasului nu il recunoaste daca il intalneste pe strada (asta daca nu il tine de mana nasu’ pitic), ce sa mai vorbesc de populatia judetului. Probabil ca la analizarea datelor au luat vreo 10 procente de la Soporan, care cu siguranta nu va obtine atat de putin, avand in vedere populatia rurala si restul oraselor mici. Si la Mate Andras mi se pare cam putin.
  Iar discrepanta dintre procentele candidatilor si procentele partidelor pe care le reprezinta e de-a dreptul hilara. Paunel 28% – PDL 41%? Nicoara 23% – PNL 10%??? (asta e chiar SF)Si la Soporan-PSD e dubios, iar la Mate-UDMR e cel mai clar exemplu de “veridicitate”, avand in vedere ca, cu unele exceptii din Cluj-Napoca, restul ungurilor din judet voteaza etnic, asta e clar.

  Aa, si un procent de 15% nehotarati la partide e mai mult decat dubios.

  PS cred ca la sefia CJ batalia se va da intre Nicoara si Nu stiu, cu sanse mici pentru Soporan. Pe Paunel il astept la interimarele de la Primarie de la sfarsitul anului.

 4. @iuliu nu e gras
  pai e normal sa fie discrepanta..pentru ca se voteaza omul..spre exemplu, nicoara are mult mai mare notorietate decit tot pnl cluj..si viceversa in cazul lui paunel 😉

 5. @ bizu

  e normal pana la un anumit punct. Cand discrepantele sunt foarte mari ar trebui sa iti pui niste semne de intrebare. Si persoana si partidul sunt interdependente, persoana trage partidul in sus (vezi cazurile anterioare cu Boc sau Funar), partidul trage persoana in sus (Nicoara in 2004), sau partidul trage persoana in jos (Rus in 2004). Cand diferenta intre persoana si partid e de 230% (Nicoara-pnl) atunci ceva e putred in sondaj

 6. @iuliu
  chiar crezi ca o sa mearga finucu la partialele din 2009? nu cumva aposu? sau asta o sa vrea sa fie iar in umbra, dar in pita?

Comments are closed.