Bijuterie pentru media

Vă spuneam mai devreme despre centrul media de la Zurich. Nu seamănă cu nimic ceea ce există în România. Am fost la o semifinală de Cupa UEFA, dar organizarea pentru media de acolo e copil mic pe lângă ce a pregătit UEFA celor peste 10.000 de ziarişti acreditaţi. Evident, nu toţi sunt la centrul media din Zurich, astfel de facilităţi existând în fiecare dintre cele opt oraşe organizatoare.
Să revin, aşadar, la centrul media din Zurich. Un loc în care intri abia după un control similar celor din aeroporturi. Nimic nu scapă ochilor vigilenţi ai celor însărcinaţi cu securitatea. O dată intrat în incinta stadionului, eşti liber să faci ce vrei. Evident, doar în spaţiile special amenajate. Mai precis, o sală imensă, cu aproape 500 de locuri, plus o zonă în care poţi bea liniştit o cafea, un suc sau o bere, sau poţi mânca un sandviş. Dacă îţi permiţi, preţurile fiind cam piperate, ca de altfel peste tot în Elveţia.
Peste tot, Internet wireless.

Doar un singur lucru nu poţi face aici: să fumezi. Dar ziariştii descurcăreţi au rezolvat şi această problemă, destul de mare pentru mulţi dintre ei, astfel că au creat, ad hoc, zone special amenajate pentru fumat. Cu acceptul tacit al organizatorilor.

În zilele meciurilor, şi nu doar, agitaţia aici e maximă. Sute de ziarişti, din întreaga lume, mişună dintr-o parte în alta, aşa că nimeni nu prea apucă să urmărească transmisiunile UEFA de pe zecile de monitoare amplasate în centrul media.

PS: România – Franţa 0-0. Prea multe nu am ce să spun despre meci, unul destul de modest. Atmosfera, însă, a fost fabuloasă. Atât la meci, dar mai ales înainte. Ocazie cu care, împreună cu Alin Şutea, am realizat un reportaj pe care vă invit să îl citiţi în ZIUA de CLUJ de marţi. Tot marţi veţi avea ocazia de a vedea un fotoreportaj, realizat de Mihai Moga în preajma stadionului “Letzigrund”.

4 thoughts on “Bijuterie pentru media”

 1. @blue
  Se rezolvă

  @Levi
  Într-adevăr, organizatorii de competiţii sportive din România ar trebui, neapărat, să stea măcar 2 zile pe aici, să înveţe ce înseamnă, de fapt, organizarea.

  @james
  Cred că principalul lucru pe care il va aduce în plus pentru România va fi faptul că, după mult timp, am revenit şi noi în această lume. Şi că suporterii români au ajuns să vadă, live, ce înseamnă atmosfera din jurul unei competiţii de aşa nivel

Comments are closed.