Goga, Suller, Sabo…

Trei nume care înseamnă mult pentru cei care iubesc “U” Cluj. Trei nume care, din sezonul viitor, nu se vor mai regăsi în lotul “studenţilor”.
În privinţa lui Goga, plecarea era iminentă. Liga a II-a nu putea înseamna decât distrugerea lui ca fotbalist. Faptul că a ales Poli Timişoara mă face să cred că el chiar îşi doreşte să devină fotbalist adevărat. Ar fi putut alege o trupă anonimă din străinătate, unde ar fi câştigat mulţi bani. Dar nu a făcut-o. A ales echipa cea mai frumoasă din Liga I, o echipă unde se vrea performanţă, o echipă dintr-un oraş în care lumea respiră alb-violet.
Despărţirea de Suller era, şi ea, de aşteptat. Având contractul expirat şi cam nebăgat în seamă de mulţi, el a aşteptat doar momentul în care i se va spune “Lasă-ne!”. Un moment care am sperat că va veni cât mai târziu sau deloc, dar n-a fost să fie. Marius a fost unul dintre preferaţii mei de la “U”. Un adevărat “U”-ist, pe care mulţi nu au ştiut să îl aprecieze. Dar cazuri similare au mai fost… Şi acum îmi aduc aminte de meciurile lui cu Oţelul, cu Steaua… Senzaţionale. Au contat, însă, prea puţin pentru şefii de la “U”.
Abandonarea lui Radu Sabo mi se pare, de asemena, o greşeală. A renunţat la Ungaria pentru a-şi încheia cariera frumos la “U”. A pus umărul serios la promovare, apoi a fost lăsat deoparte. Pentru câte a făcut pentru “U”, merita mai mult. Sunt convins că s-ar fi mulţumit cu un loc în lot şi câteva minute de joc în Liga a II-a, urmate de o retragere frumoasă, pe “Ion Moina”, în faţa tribunei alb-negre. N-a fost, însă, să fie…

2 thoughts on “Goga, Suller, Sabo…”

  1. Sabo face fata in serie B. E un tip modest, de mare caracter si ar fi pacat sa nu beneficieze de un meci de retragere la U. Iubeste clubul enorm si merita un tratament cel putin civilizat din partea conducerii clubului.

  2. Pacat. Si Marius precum si Radu au dat dovada ca pot juca de la egal la egal cu pseudo-fotbalistii pe care “U” i-a avut in lot sezonul trecut. De fiecare data cand a pasit pe teren, Marius si-a facut treaba si a fost cu mult peste media echipei. Cum e la “U” nu e niciunde asa ca jucatori emblematici care chiar reprezinta ceva cu un carcater aparte si un devotament de invidiat sunt aruncati la cosul de gunoi. Pacat, mare pacat!
    Lui Dorin nu pot decat sa-i urez multa bafta si sper ca transferul la Poli sa-l maturizeze si sa-l faca mai responsabil.

Comments are closed.