Viitor. Luminos sau sumbru?

E oficial! Oncos este, de astăzi, proprietarul lui “U”. Ce va face cu clubul, rămâne să aflăm. Până acum, singurele frânturi de plan făcute publice sunt cele care vorbesc de Copii şi Juniori şi de promovare. Aşa cum remarca prietenul meu Codin Samoilă acum ceva vreme, la fel ca toţi cei care încep ceva la “U”, şi cei de la Oncos au vorbit, la început, de redresarea Centrului de Copii şi Juniori. Până acum, toate au fost doar o poveste. Sper doar ca planul Oncos să aibă altă finalitate. Să nu rămână doar o simplă vorbă, aruncată în faţa a zeci de microfoane. Revenirea în Liga I? Peste câţiva ani. Doi? Trei? Cinci? Zece? Exact nu ştie sau nu spune nimeni, nici măcar patronul de la Oncos.
Echipa care va conduce “U” e, la fel, o necunoscută. Cel puţin oficial. Pentru că, neoficial, se vorbeşte de Adrian Alexandrescu şi Ioan Mărginean. Primul vine dinspre Liberty Salonta, mai precis din trupa lui Marius Vizer. Al doilea, de la Ceahlăul. Din trupa lui “Pinalti”. Iar peste ei, Remus Câmpeanu. Care vine din fotbalul anilor ’70. Şi de multe ori îmi lasă impresia că încă se află acolo.
Ion Cristoiu se întreba – atunci când a renunţat la postul de director al EVZ – dacă nu suferă de “cârcoteală cronică”. Cred că e momentul ca şi eu să îmi pun această întrebare. Oare numai eu sunt singurul care văd că venirea Oncos la conducerea lui “U” e un pas înapoi, la fel cum a fost preluarea de către Consiliul Local?
Voi ce credeţi? Va reuşi Oncos să aducă Universitatea în prim-planul fotbalului românesc? Sau şi această preluare va fi urmată de lamentări, de proiecte duse până la jumătate şi abandonate din diverse motive?

4 thoughts on “Viitor. Luminos sau sumbru?”

 1. o idee
  alexandrescu asta e un baiatul unui sforar care s-a ocupat de polo, la oradea. iar marginean e vestitul limoniu, un blatist ordinar. de fapt, sint doua idei.iar in spatele aducerii lor, un fost arbitru.

 2. nu trebuie dat in cap dintr-o data, cum a fost cumparat clubul. Trebuie acordata o perioada de gratie si apoi criticat daca nu se face nimic. Ma indoiesc ca Oncos, care are destul amici in media si sfatuitori de taina, a intrat la U ca sa isi compromita numele. Din contra, se stie ca dl Onaca este U-ist fanatic si tine la club, dincolo de interese si afacerea care este fotbalul.

  Eu le urez succes si sunt optimist. Sper ca in doi trei ani sa promoveze U in A si sa avem din nou derby de Cluj. Sunt cele mai frumoase meciuri posibile.

 3. Nu e bine deloc, dar e si mai prost, cind ne uitam ca alta solutie nu exista nici un moment.

 4. Personal, eu am sperantze foarte mari..pe ce ma bazez ca sa zic asa?
  in primul rind pe d-l Vasile Onaca..tot timpul l-am considerat un personaj cel putin misterios, daca nu sinistru..cunosc ascensiunea acestui om de pe vremea cind crestea ciine pe donath..
  pe mine m-a marcat intodeauna coada impletita a lui onaca.. si ma duce cu gindul la BICIUL FERMECAT si Sora 13..
  sint sigur ca v face treaba..cine a vazut cele doua pelicule stie de ce 😀
  o zi buna!

Comments are closed.