Răbdare

“U” a scăpat de penalizarea de şase puncte, Toni Doboş şi Gigel Coman au fost şi ei iertaţi. Echipa naţională va juca meciul cu Lituania pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”. Aparent, două informaţii fără nici cea mai mică legătură între ele. Aparent.
În timp ce la Universitatea, cuvintele de ordine sunt – din nou – reconstrucţia, redresarea, alungarea ruşinii, la CFR se vorbeşte de fotbalul la cel mai înalt nivel. E un tablou cu care deja ne-am obişnuit şi care nu cred că va dispărea prea curând.
Universitatea va mai avea nevoie de câţiva ani pentru a redeveni ceea ce a fost în trecut. Reconstrucţia nu se face de pe azi pe mâine, lucru pe care chiar şi noii şefi ai clubului l-au remarcat şi pentru care merită felicitaţi. De cealaltă parte, la CFR va fi nevoie de cel puţin tot atât pentru a se distruge ceea ce s-a construit. Doar că asta nu se va întâmpla. Ar fi şi anormal să se întâmple. Clujul nu are nevoie de o echipă bună – indiferent care ar fi ea – şi de una vai de capul ei. Are nevoie de două echipe care să lupte, de la egal la egal, cu celelalte forţe ale fotbalului românesc. S-a dovedit în sezonul trecut că, pentru Cluj, meciurile dintre “U” şi CFR au fost adevărate sărbători.
Doar că, pentru a ajunge acolo, e nevoie de muncă, de răbdare şi, mai ales, de pricepere. De foarte multe ori am criticat noii şefi de la “U” pentru că nu au expus, public, planurile lor de viitor. Acum, au făcut-o. Vag, e drept, dar au făcut-o. Prin vocea patronului Vasile Onacă, Oncos a stabilit un calendar pe câţiva ani: promovarea în trei-patru ani, apoi urcuşul spre cupele europene. Evident, totul “asezonat” cu un succes al autorităţilor locale în ceea ce priveşte eterna problemă a stadionului. Un plan realist. Poate primul, după mulţi ani, în ceea ce priveşte pe “U”.
Dacă şi cum va fi dus la bun sfârşit, vom vedea. Important e doar ca lumea să înţeleagă faptul că niciunde, şi cu atât mai puţin la “U”, nimic nu se face peste noapte. E nevoie de răbdare! Ştiu, e foarte greu pentru susţinători să mai suporte umilinţe, dar o dată depăşite, acestea se pot transforma în succese care acum par de neimaginat.

5 thoughts on “Răbdare”

  1. Da, e un baiat recent iesit din spital, care n-are voie sa faca efort sau sa iasa din casa, din cauza unor hematoame, dobandite dupa o sarbatoarea de-asta, de-a noastra, locala. Gabriel Osan cred ca il cheama.

  2. Da, ce mai sarbatori! Cred ca jandarmul ala batut si acum mai sarbatoreste..

  3. @Andrei, Tudor
    Pentru mulţi, meciurile de fotbal dintre “U” şi CFR reprezintă doar un prilej de a mai scrie zeci de ştiri legate de violenţa din sport. Există câteva exemple clare în acest sens, dar nu voi insista asupra acestui aspect.
    Îmi pare rău dacă pentru voi după CFR-“U” şi “U”-CFR a rămas doar atât.

  4. Totul e corect asa cum zici. cu stadionul insa nu m-as grabi. chiar ma intreb de ce nu i-a fost suspendat stadionul echipei dupa incidentele cu jandarmii. oricum, precum zici in 3 sau 4 ani promoveaza, daca managementul este bun, pana atunci ies si baietii cu bolovanii pe eliberare conditionata. parerea mea personala e ca stadionul nu e chiar un impediment pentru patronat. banii vin in principal din reclama gratuita, eventual si din televizari, tranzactii cu jucatori. din incasarile de bilete se acopera probabil doar costurile de functionare a intreg stadionului dar nu intotdeauna. eu am urmarit de mai multe ori in timpul anului cum aveau loc scandaluri in piata matei corvin unde se strangea galeria. si suporterii erau atat de dornici de sange ca inventau pe loc adevarate conflicte interrasiale sau interminoritare sau de orice alt gen. daca stadionul ar fi fost inchis atunci nu mai erau poate nici lupte de strada, pt ca cei mai multi fac din adunarea in piata si intrarea triumfala in stadion marele eveniment :)si inca ceva legat tot de stadion. ati vazut ca pe tribunele inchise sunt puse mari bannere cu primaria si consiliul local , etc. mesajul pe care il percep eu , pt ca haz de necaz e tot ce mai pot sa fac acum “in aceste tribune nu se poate sta, asa ca cei responsabili de degradarea absoluta a stadionului isi fac publicitate pe bancile distruse”

Comments are closed.