Dezvoltare în secolul XXI

Că e plină lumea de ţepari, ştiam. Că în România e plin de ei, ştiam iarăşi. Că sunt o grămadă şi în Cluj, nu e noutate. Dar nu mi-am imaginat niciodată că nesimţirea acestora poate merge atât de departe, încât atunci când construiesc un bloc “uită” să îl racordeze la utilităţi. Ei bine, astfel de oameni există, iar din cauza lor o mulţime de familii sunt sau vor fi nevoite să uite ce înseamnă apă curentă, gaz sau curent electric, iar când nevoile fiziologice îi zăpăcesc, trebuie să fie pe fază şi să dea o fugă la unicul WC improvizat în curtea blocurilor. Şi să spere că nu e ocupat.
Dacă asta înseamnă dezvoltarea imobiliară a secolului XXI, mă lipsesc de ea şi nu pot decât să vă sugerez să faceţi la fel. Iar când vi se aruncă în faţă un antecontract pentru un apartament care există doar pe hârtie, vă recomand să vă asiguraţi – de preferinţă întrebând vecinii – dacă totul e în regulă. Dacă nu e posibil, mai bine renunţaţi sau aşteptaţi până e gata blocul. Costul va fi mare, dar infinit mai mic decât cel pe care vor fi nevoiţi să îl plătească oamenii care locuiesc deja sau vor locui pe Tăuţi 44, în ansamblul Richmond 2.
Cât despre ţeparii care le-au făcut asemenea măgărie locatarilor, pentru ei mă gândes doar la o singură “răsplată” pe măsură: să fie obligaţi să trăiască alături de victimele lor timp de o lună. Şi să prindă tot timpul ocupat la WC.

One thought on “Dezvoltare în secolul XXI”

Comments are closed.