Eşec

Monitorul de Cluj publică astăzi o serie de declaraţii extrem de dure ale lui Toni Doboş, îndreptate împotriva celor de la Oncos, noii acţionari majoritari ai clubului.
Plecat în SUA, Doboş se dezlănţuie împotriva Oncos, în special împotriva lui Radu Constantea, actualul vicepreşedinte de la “U”, pe care îl acuză că face totul în club, fără a solicita opiniile altora. “N-au bani”, mai spune Doboş despre Oncos în materialul intitulat “Culisele unui eşec”. Un articol care vorbeşte de fapt despre eşecul lui Doboş la “U”.
Oricât de mult l-am apreciat pe Toni Doboş, din momentul în care a venit la “U”, cred că de această dată a greşit impardonabil. Sunt convins că e nemulţumit că a fost îndepărtat din fruntea clubului, dar gestul său, de a arunca cu noroi în ceea ce înseamnă acum “U”, mi se pare mai degrabă o vendeta. S-a vorbit mult şi s-a scris şi mai mult în presă despre faptul că Doboş a încasat bani frumoşi de la club. De ce nu i-a acuzat pe cei de la Oncos atunci că nu au bani, că nu pot face nimic. De ce nu a sărit atunci la gâtul lui Radu Constantea? Poate pentru că îi convenea situaţia şi se complăcea în ea. Şi atunci, “U” a avea datorii. De ce nu le-a achitat? Întrebări cărora ar trebui, pentru început, să le găsească el un răspuns, înainte de a îi face troacă de porci pe cei care s-au înhămat la munca de redresare a lui “U”. Dacă se vor descurca sau nu, timpul ne-o va demonstra. Avem dreptul de a ne îndoi sau de a spera că vor reuşi ceva. Dar nu cred că are nimeni dreptul de a murdări imaginea clubului şi a oamenilor de acolo în asemenea hal.
Cu atât mai puţin Doboş şi cu atât mai puţin într-un moment precum acesta, în care clubul a fost târât într-un scandal în care el a fost principalul acuzat.

PS: Când colegul şi prietenul meu Codin Samoilă scria că păstrarea lui Doboş la “U” ar fi cea mai mare greşeală, l-am contrazis. Acum nu pot decât să îmi fac mea culpa şi să mă alătur părerilor sale. Cu Doboş, la “U” va fi mereu scandal. Fără el, probabil va fi la fel. Dar măcar scandalul nu va fi provocat din interior.

5 thoughts on “Eşec”

 1. Vreau si eu sa subliniez cateva aspecte.
  1. Banditul Dobos a distrus si ultima farama de imagine pozitiva pe care “U” o avea dupa perindarea prin conducere a lui Banceu si Tise. Din cauza sa, Universitatea a fost tarata intr-un scandal prostesc, scandal venit in urma lacomiei presedintelui prajitura. Din pacate aceasta imagine negaiva datorata lui va dainui ani buni iar in fiecare deplasare din divizia B se vor trezi taranii care nu au nici macar 4 clase sa intrebe de valiza si sa se arate foarte amuzati.
  2. A trantit ultimele meciuri fara nici cea mai mica mustrare de constiinta. Si-a batut joc de fiecare fotbalist in parte – cu exeptia celor adusi de el – si de suporterii Universitatii.
  3. A declarat ca el a fost practic presedinte doar o luna dar a luat bani mai mult de 6 luni. Si nu putini.
  4. A incercat sa-i faca pe cei de la Impact sa preia pachetul majoritar in tandem cu Oncos dar la un moment dat i-a tras companiei clujene un picior in fund.
  5. Nu discutam de faptul ca e mai bine ca Oncos a preluat clubul si nu Impact. Discutam de faptul ca, de bine de rau, Oncos sustine de cativa ani buni cu cat poate aceasta echipa. Dobos nu a bagat nici macar un cent dar a scos sute de mii de euro.
  6. Greseste enorm banditul cand spune ca o parte insemnata a suporterilor lui “U” vor migra spre cocina. Nu a inteles nimic acest imbecil din spiritul lui “U”. Au fost vremuri in care ne era si mai rau si am ramas alaturi de echipa, alaturi de simbol. Noi nu putem fi cumparati niciodata. Dragostea se dezvolta in interior, ea nu poate fi cumparata.
  7. Sper ca acest personaj sa fie pus o data pentru totdeauna la colt si sa dispara din peisajul fotbalistic.
  Adi, suporter al Universitatii Cluj-Napoca

 2. acum sa nu cadem in cealalta extrema si sa spunem ca Oncos este salvarea lui “U”..si ca Radu Constantea (n-am nimic cu acest tinar) este abilul conducator care va scoate echipa la liman..
  Mai mult, ce transferuri a facut Universitatea pentru a ataca din nou promovarea??? Isi doreste oare Oncos sa promoveze..din pacate pentru ei nu mai pot invoca handicapul celor 8 puncte..
  presimt ca va fi un nou sezon ratat pentru “U”..in care cei implicati nu au anvergura necesara pentru a-si asuma revenirea pe prima scena.. unde sint oamenii de fotbal din club?
  unde e tehnicianul acela avizat si potrivit pentru “U” Cluj..care e maretul PLAN al redresarii..pe zi ce trece sintem tot mai frustrati de lipsa de orizonturi de la aceasta echipa..
  antrenorii de cea mai buna calitate au migrat in deal si au deja performante la nivel de copii si juniori..mai nou au migrat si masorii..este INCREDIBIL ce se intimpla..
  unde e acel om (companie) cu bani pe care Boc promitea ca o va aduce la “U”?
  singurul lucru palpabil si viu pe care-l mai are “U” sint suporterii care se incapatineaza sa ramina linga echipa..nu stiu insa pina cind..

 3. Nu, Bizu, nici vorbă de căzut în cealaltă extremă.
  Sunt convins că până şi Radu Constantea e conştient de faptul că nu poate, de unul singur, să salveze clubul. Nimeni nu poate.
  Transferuri nu sunt, corect. Sezonul, la o primă vedere, pare foarte, foarte dificil. Dacă va fi ratat? Nu cred. Pentru că nu cred că e nevoie ca obiectivul să fie, acum, promovarea. Clubul nu are nimic. Ce face dacă prompovează acum? În 2-3 ani, da, se poate. Dar acum, nu!
  Cât despre “tehnicianul avizat”… “U” are antrenor, din câte ştiu eu.
  Iar suporterii… cei adevăraţi vor rămâne mereu lângă echipă.
  Eu am mai spus-o şi o repet. Nu am nici o dovadă că Oncos este capabilă să redreseze clubul. Nu am văzut nici un plan concret, doar am auzit frânturi din el. Dar, la fel, nu am nici o dovadă că nu va redresa clubul. Sunt convins doar că, fiind în joc propriii bani, compania va avea grijă să nu îi arunce pe apa Sâmbetei. Spre deosebire de alţii, care s-au perindat ani de-a rândul prin club…

 4. Prea multe dezbateri pentru nimic. Prea multe pareri pentru acelasi “U”, care a ramas neschimbat de cand banii fac legea in tara asta. Nu vedeti ca va bateti capul pentru nimic? Oncos nu are ce bani sa piarda atata timp cat nu “baga”. La “U” nu mai e fotbal, exista insa interese. Pacat.

  Un cititor.

 5. Radu, niciodată, nimic nu e prea mult pentru “U”. Asta îţi vor spune toţi cei care au crescut cu “U”, cei care au iubit pe “U” de când erau mici, cei care încă iubesc pe “U” şi mai merg la meciuri, în ciuda situaţiei din ultimii ani.

Comments are closed.