Diferenţe

AS Roma – CFR 1-2. Steaua – Bayern 0-1. Diferenţe ca de la cer la pământ între prestaţiile celor două echipe româneşti. Dacă CFR a gândit jocul aproape perfect vreme de 75 de minute, cele de după primirea golului, Steaua nu a avut nici o idee. Cel puţin, asta a fost impresia pe care mi-a lăsat-o mie. A semănat mult de tot cu Roma, dar a avut un plus, şi anume inspiraţia de a trage, din când în când, la poartă.
Bayern, de cealaltă parte, a apăsat pe accelerator când a trebuit şi – foarte important – când a vrut. A dictat ritmul, putea marca de încă 5 ori. Steaua nu ar fi marcat, decât dacă ar fi gafat vreun bavarez.
“În România sunt două echipe care îşi depăşesc, valoric, antrenorii. Steaua şi CFR” – nu ştiu exact cui îi aparţin cuvintele, rostite pe vremea când Andone conducea CFR-ului, însă conţin mult adevăr.
Andone a capotat, Lăcătuş şi-a dovedit limitele aseară. Nu a avut tupeu – l-a păstrat în teren pe Toja atât de mult timp, iar când mai avea puţin şi Steaua presa, a trimis în teren un închizător -, iar lipsa de tupeu se pedepseşte în Champions League. Cei de la AS Roma ştiu cel mai bine.

6 thoughts on “Diferenţe”

 1. sa ramana Steaua in curu’ gol in CL!!!! CRF e o surpriza,nu credeam ca vor face performanta si in afara ligii noastre, foarte frumos, desi nu sunt simpatizant al gruparii din Gruia, sper ca succesul lor va avea o continuitate, e bine si pentru oraselul nostru.

 2. meciul stelei l-am vazut, cel al cfrului numai in rezumat.
  steaua a jucat execrabil, au avut noroc ca si bayern n-a jucat la forma maxima.

  chiar o fi lacatus antrenorul lui steaua? cat timp un habarnist ca becali se baga peste el si face echipa (poate si sfatuit de piturca), steaua va fi un dezastru. e inadmisibil ca in cel mai important meci al sezonului (pana acum) si contra lui Bayern sa pornesti experimente cu Toja la inchidere si Semedo (Banel2-pierde toate mingile).
  Steaua in 13 meciuri in CL, a facut 6 puncte; cfrul intr-unul singur 3, asta zice tot.

  victoria cfrului de la Roma a fost una dintre cele mai mari victorii ale unei echipe de club din Romania in deplasare in ultimii 15-20 de ani. Au dat o palma nu numai Romei ci si Stelei si lui piturca-“0-0 pana in minutul 75”.

  In fotbal nu exista echipe mari si echipe mici, sau “cine suntem noi sa batem Italia sau Franta” al lui piturca. E cum zice Culio: “pe teren suntem 11 contra 11 si orice e posibil”, mentalitate de invingator.

  Si eu sunt Uist, dar intotdeuna am avertizat ca anticeferismul e un cancer care nu are de-a face cu “U”. Cfrul a reusit la Roma intr-un meci chiar mai mult decat a reusit prin castigarea titlului. In Argentina, Anglia, Spania Italia, Germania, Franta se vorbeste de Cluj cu cuvinte de lauda. Uisti, stelisti, timisoreni, ardeleni, regateni, capsunari, oameni care n-au treaba cu fotbalul sau cu Romania s-au bucurat. Argentinieni, spaniioli, nemti, englezi etc. i-au felicitat, si au ajuns sa-si intipareasca (poate pentru prima data) in memorie cuvantul Cluj.

 3. Vasile, atata te intreb. Dupa ce vine Chelsea si administreaza un sec 0-5 dupa care Roma vine in gruia si da 0-3, o sa mai fi asa sigur de spusele tale?

 4. Da bine, scuze ca nu m-am exprimat coerent. Ma refeream ca oare o sa mai ii lauzi asa subtil pe franari dupa ce o iau pe coaja urat de tot de la restul echipelor? A fost doar un accident nefericit la Roma, nimic mai mult

Comments are closed.