Unde sunt “granzii”?

Steaua, Dinamo, Rapid… aşa-zişii “granzi” ai fotbalului românesc. De fapt, echipe care nu mai reuşesc nimic pe plan internaţional. Nu că în ţară ar sta mai bine.
CFR, Unirea Urizceni, FC Vaslui… echipe mici, cu rezultate bune. Şi în ţară, dar şi în Europa.
Poli Timişoara (nu FC Timişoara, să fie clar!)… se descurcă foarte bine în campionat, mai greu în Europa.
După cele trei zile de fotbal european, concluziile sunt simple: “granzii” sunt atât de umflaţi, încât doar alde Becali, Borcea sau Copos mai speră că sunt echipe de top. Echipele “mărunte” sunt adevăratele echipe de fotbal din România, în vreme ce scandalul de la Timişoara nu avea cum să nu afecteze şi echipe. Era doar o chestiune de timp. Şi totuşi, din cele 5 din UEFA, 4 cred că vor merge mai departe. Voi ce ziceţi?

3 thoughts on “Unde sunt “granzii”?”

 1. “granzii” au fost si sunt niste baloane de sapun umplute cu aer. aerul din ele sunt vorbe goale, interviuri telefonice si declaratii supramultiplicate de media de scandal (inclusiv publicatiile de sport) din Bcuresti.
  mai sunt umplute cu spagi, valize, cutii de table, brichete etc.
  cand ating insa pamantul, un zid, un ac sau o aschie se sparg.

  4 din 5 vor merge mai departe??? eu zic ca cel mult 1 din 5, oricum va fi greu.
  4 din 5 au avut turul in deplasare. si oricine stie sau ar trebui sa stie ca intr-o eliminatorie tur-retur un gol (cel putin) in deplasare e cat jumate din calificare. In deplasare un 1-1, un 2-2, chiar un 1-2 (victoire a gazdei) e un rezultat acceptabil. un 0-0 favorizeaza gazda din tur. pt ca daca inscrie in retur, gazda din retur trebuie sa castige.
  cu toate astea cele 4 echipe care au fost oaspete in tur au marcat impreuna ZERO goluri in deplasre. mai rau, vreo trei dintre ele au tras de timp din primul minut (Urziceniul e singuru care a jucat foarte bine, si care ar merita calificarea cu toate ca va fi foarte greu). Singurul gol a fost al lui Poli care insa a pierdut si va fi eliminata sigur.

  Este inca un exemplu pt mentalitatea de loser inspirata de piturca, cine crede ca 0-0 e un rezultat bun merita sa fie eliminat.

  e pacat pentru ca coeficientul uefa se va duce de ripa.

Comments are closed.