Bune şi rele

Mai întâi, fotbal. După “U”-Unirea Alba Iulia a devenit clar că “studenţii” sunt cu totul şi cu totul altă echipă decât înainte. Nu mă refer doar la jucătorii care sunt în teren, ci în primul rând la modul în care evoluează. Nimic nu e haotic, totul pare pus la punct în cele mai mici detalii. Iar aici e meritul cel mai mare al lui Dorinel Munteanu. Plus, faptul că a “inventat” o serie de jucători, uitaţi de alţii… Fărcaş, Cordoş, Văscan, Borza. Şi sunt convins că vor apărea şi alţii. În Gruia, la fel, lucrurile merg bine. Victoria cu Roma nu a fost doar un accident şi, deşi Farul nu e cine ştie ce adversar, CFR a demonstrat că e într-o pasă foarte bună.
La handbal, victoria celor de la “U” Transilvania în faţa vicecampionilor de la HCM Constanţa e pur şi simplu fantastică.
Dar nu toate pot fi bune. Dovadă umilinţa la care au fost supuse handbalistele de la “U” Jolidon sau prestaţia jenantă a rugbyştilor în prima parte a meciului cu Farul. Nici evoluţia baschetbaliştilor de la “U” Mobitelco în ultimul meci cu Univer KSE Kecskemet nu e prea îmbucurătoare. Vorba unui prieten: “Jucăm acelaşi lucru ca în sezonul trecut, doar că jucătorii sunt mai slabi”. Impresia mea a fost aceeaşi duminică seara. Sper doar să fie vorba de un accident şi munca de peste vară a staff-ului echipei să dea rezultate în campionat, în cupă şi în Eurochallenge Cup.

UPDATE (cu rezultatele sondajului referitor la câte puncte va face CFR în Champions League): 0 puncte zic 38%, maximum 3 spun 23%, între 7 şi 12 cred 18%, între 4 şi 4 consideră 17%, în timp ce 3% sunt de părere că trupa din Gruia va aduna între 13 şi 18 puncte.

4 thoughts on “Bune şi rele”

  1. E clar ca nu putem trage concluzii dupa doar un meci dar ceea ce am vazut aseara la baschet, semana cu o gluma proasta. Jucatorii plecati, Meda – Zoki – LeVar erau cu 20 de clase peste pseudobaschetbalistii pe care i-am vazut ieri. Sa fi fost de vina oboseala? Tensiunea? Emotia debutului in fata fanilor? Dintre cei noi, doar Gibson s-a mai miscat putin restul facand act de prezenta. Nici Cuic nu a mai aratat forma de anul trecut iar jocul sau a scazut in intensitate. Silvasan cu Lapuste au aratat ca merita sa joace la aceasta echipa reusind sa se ridice cu mult peste media echipei. Osby pare un mim picat din spatiu care inca nu intelege ce trebuie sa faca. Astept sa vina si “Levi” de la lotul natinal iar Tab sa construiasca o echipa. Pentru ca ceea ce am vazut ieri, numai o echipa nu era.
    Felcitari handbalistilor si fotbalistilor de la Universitatea si rusine hanbalistelor.

  2. Oh Vasile, nici nu stii cat de ACCIDENTALA a fost victoria de la Roma. Mai accidentala decat accidentele de pe drumurile din Ilfov. Ca pana la urma Vasile, mai castiga omu la loto, da ce merit are?

  3. @Levi…merci de Încurajări. Şi eu abia aştept un duel cu Poli. În special pentru atmosfera din tribune.

    @Vadim… om trăi şi om vedea. Dacă e să comparăm loto cu CFR, e simplu. Meritul e inspiraţia. Iar Trombetta a avut-o cu Roma. Să vedem cât o să o mai aibă.

Comments are closed.