5 din 5

Acum două săptămâni, spuneam că 4 din cele 5 echipe româneşti care luptau pentru calificarea în grupele Cupei UEFA au şanse. În această seară, toate cele 5 au fost eliminate. 0-2, 0-1, 1-1, 0-0, 1-1 sunt scorurile care au scos România de pe harta Cupei UEFA. Rapid şi Dinamo sunt marile dezamăgiri, Urziceni şi Vaslui au fost aproape – jucătorii lui Dan Petrescu nu foarte, iar cei ai lui Hizo extrem de aproape – în timp ce Poli era oricum fără şanse.
Cinci egaluri şi două înfrângeri – acesta e bilanţul fotbalului românesc în Europa la capătul acestei săptămâni. Bun? Rău?

10 thoughts on “5 din 5”

 1. Mi se pare penibil sa sugerezi ca ar fi o furaciune.Intaietatea in abordarea unui subiect nu-ti confera automat o exclusivitate. Plus ca textul din ziuadecj e mult mai bun.

 2. Don Racovitan, imi pare rau ca am castigat “pariul”. Mi-as fi dorit sa se califice 4 echipe romanesti, dar stiam dupa tur ca nu va reusi decat cel mult 1. Orice copil stie ca golul din deplasare e cat jumatate din calificare, si cu toate astea in tur 4 cluburi au marcat ZERO goluri in deplasare.
  Mai grav, cateva dintre ele, Vasluiul si Rapidul nici nu au incercat, ci au tras de timp tot meciul (laudati fiind de un reporter radio iresponsabil).

  Bineinteles ca e rau. E rau in primul rind pt coeficientul UEFA. Olandezii de ex. s-au calificat cu 5 echipe in grupele UEfa si vor strange multe puncte. In 2-3 ani vom avea din nou doar 2-3 locuri pt cupele europene.

  Foarte rau e pt ca evidentiaza mentalitatea de loser a multor antrenori, jucatori, sau jurnalisti, care inca mai cred ca 0-0 poate fi un rezultat bun. Care se multumesc cu putin. Cfrul a dovedit, si orice Uist trebuie sa recunoasca fara probleme lucrul asta, ca in fotbal e nevoie de o mentalitate de invingator si mult curaj. Vorba lui Culio: “Pe teren suntem 11 contra 11”. Nu conteaza daca joci acasa sau in deplasare, sau cine e adversarul, ce palmares are, sau ce buget.
  Din pacate insa 95% din antrenorii romani sunt ca si piturca, se multumesc cu putin si joaca un fotbal care nu e nici modern nici de succes.

 3. grozav m-am enervat ieri la televizor.
  Nu se poate sa rateze asa tare goian.
  umilinta totala. esec.

 4. @ivan
  Ai nimerit-o. Felicitări.
  Cât despre finalul comentariului tău… să ne amintim cu ce antrenori au reuşit echipele româneşti performanţe în Europa. Doar cu cei curajoşi – în cazul românilor, sau cu străini.

Comments are closed.