Verdictul lui Tolo

“Prin noiembrie 2008 credeam că vor muri şi cei care şantajează de decenii în presa română. Nu mai sunt la fel de optimist. Pentru că, din câte simt, se petrece o resuscitare a unor conduite primitive: presiuni, intervenţii, venituri neexplicite. E ca şi cum băieţii deştepţi, din media, din publicitate şi din marketingul clienţilor abia au aşteptat problemele ca să revină în forţă cu obiceiuri de acum 10 ani” – Cătălin Tolontan, într-un interviu acordat IQads. Acelaşi în care susţine că, probabil “1 din 4 ziare locale va dispărea. Şi câteva titluri naţionale”.

Dacă ultima afirmaţie nu mi se pare deloc exagerată, referitor la prima nu pot decât să spun un lucru: dovezi? Cu toţii vorbim despre şantaj în presă, despre presiuni, despre intervenţii şi venituri greu de explicat. Dar până acum nu există dovezi clare. Sau, dacă există, sunt ascunse bine, pentru a declanşa alte şantaje, alte presiuni?

8 thoughts on “Verdictul lui Tolo”

 1. de ce l-ai lasat pe Dan Andronic sa fure ca nesimtitul poza lui Genu?
  Asta ar merita o urecheala pe toate blogurile noastre.

 2. Nu l-am lăsat să o fure. Chiar am scris un update la postul iniţial. Fără rezultat, însă.
  Aşa că, până în moentul în care pe blogul lui va fi precizat faptul că fotografia e a lui Eugen Olariu, eu voi considera că a furat-o.

 3. de obicei citesc blogul tau si a lui liviu care-mi ofera pareri pertinente despre ceea ce se intampla in cluj. de multe ori ma intrebam daca voi sunteti supusi unor presiuni din partea “politicului” sau “mediului de afaceri”. sunt convins ca sunteti supusi acestor presiuni. si totusi, cum reusiti sa faceti fata? 🙂

 4. teo, cu mâna pe inimă pot să spun că eu, din 2000, de când lucrez în media, nu am avut parte de nicio presiune din partea politicului sau a celor din mediul de afaceri. dar e drept că nu am fost niciodată în situaţia de a negocia ceva direct cu ei.
  aici, cu siguranţă liviu te-ar putea ajuta cu un răspuns mai clar.

 5. Ba baieti, am avut si eu dreptate o data si s-a facut dreptate o data.
  Scriam in 26 ianuarie in legatura cu gafa “Pal Peter”
  “Ca sa nu mai spun ca Teodorescu, acest pitic al presei clujene (si la propriu si la figurat), dat afara de rau de unii si luat de bun de altii, demonstreaza o data in plus cit de prost este.Absolut jalnic! Daca lucrurile ar merge normal in Romania si in presa clujeana, totul ar trebui sa se termine cu o demisie, o demitere sau un proces.”
  Am auzit ca Teodorescu a fost dat afara de la Prosport.E adevarat?

Comments are closed.