O gafă de neînţeles pentru mine

Faptele le ştiu mai toţi: ZIUA de CLUJ a remis un comunicat, prin care acuza PSD şi PNL că au o serie de datorii restante către ziar. Dacă nu cunoaşteţi povestea, citiţi-o aici.

În opinia mea – pe care am împărtăşit-o şi unuia dintre patronii ziarului – e vorba de o gafă de proporţii. Nu faptul că s-a semnalat existenţa datoriilor, ci publicarea comunicatului oriunde altundeva decât în ZIUA de CLUJ. Mai ales că, în textul comunicatului, se regăseşte o frază-cheie: “ZIUA de CLUJ îşi rezervă dreptul de a avea mari îndoieli asupra capacităţii acestor partide de a gestiona bugetul oraşului nostru – în cazul în care candidatul lor ar câştiga alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca – în condiţiile în care nu îşi pot gestiona propriu buget de partid”. O frază care stabileşte, în opinia mea, fără dubiu pe cine susţine ZIUA de CLUJ în campania care va începe în curând. Nu consider, sub nicio formă, o greşeală decizia de a susţine pe cineva, indiferent despre cine ar fi vorba. E cel mai corect lucru, în special pentru cititori, care trebuie să ştie clar dacă ziarul pe care îl citesc e cu X sau cu Y. Dar recunoaşterea susţinerii pentru un candidat în orice alt loc decât în propriul ziar mi se pare deplasată.

15 thoughts on “O gafă de neînţeles pentru mine”

 1. Pana acu o vreme citeam Ziua de Cluj ca mi se parea unul dintre cele mai bune ziare locale (daca nu cumva cel mai bun). De vreo juma de an, insa, am inceput sa simt lipsa obiectivitatii (si nu vorbesc acum de acele editii “dedicate”) , sau si mai rau tratarea cu subiectivitate a unor subiecte in detrimentul altora…asta ultima mie una, cititor fidel de presa clujeana mi-a pus capac.

 2. Wrong, Vasi. Nu stiu ce vrei tu sa sugerezi, sau mai bine zis nu vreau sa inteleg, dar te asigur ca anuntul respectiv a avut un singur scop:sa-i faca pe cei de la PSD si PNL, ca macar de rusine sa-si achite datoriile din campanii.Chiar imi pare rau ca am fost nevoit sa recurg la aceasta formula, cu precadere ca se poate considera o afectare a inaginii lui Theodor Pop Puscas, care nu are nicio vina pentru datoriile PSD si lui Marius Nicoara, care nu are o vina covarsitoare, decat ca Presedinte de filiala pentru datoriile angajate de Horea Uioreanu, Aurel Netin si Norica Nicolai. Pana la urma, acesti domni care au angajat publicitatea fac parte din cele doua partide. Cat despre sustinerea unui candidat sau altul, probabil faci referire la candidatul Partidului Verde, al PCM, sau la sindicalistul Pop-Alfa. Cine a citit ZIUA de CLUJ sau a urmarit prestatiile mele sau ale lui Tavi pe televiziuni, a vazut exact pozitia mea fata de un partid sau altul.Nu cred ca e cazul sa imsinuezi magarii, chiar daca ai dreptul sa te exprimi liber. Daca UDMR, PDL sau PRM aveau datorii si nu si le-ar fi achitat, erau si ei, fii sigur, alaturi de ceilalti.

 3. Sunt total de acord, cum am mai spus şi înainte, cu existenţa anunţului. Dar nu înţeleg de ce nu a apărut doar în ZIUA de CLUJ.
  Cât despre partea cu candidaţii, ştii foarte bine că nu contează decât 2, maxim 3.
  Poziţia ta, a lui Tavi, Mihai, Titus, Călin, Laura, Cosmina, Bianca,Denis, Alexa sau a mea e un lucru. Poziţia ziarului e altceva.

 4. vasile, clar! Dim moment ce nu esti de acord (de parca patronii ar trebui sa ti ceara tie sau altora acordul) cu ce se intampla in redactie de ce nu demisionezi? asta mi se pare de bun simt, nu sa comentezi pe blog. daca tii la demnitatea ta, inainteaza ti demisia imediat. si cred ca iti va fi acceptata imediat… ai curaj sa incerci?

 5. vasile, acum se va vedea ce ti-e mai aproape: nevasta (care munceste la PNL) sau jobul (unde tocmai s-a dat in PNL). sincer, n-as vrea sa fi fost in locul tau la meciul conjugal care se pare ca a avut loc.

 6. În primul rând, soţia mea nu este angajată a PNL. În al doilea, ea nu are absolut nicio legătură, nu a avut şi nu va avea niciodată, cu jobul meu. Aşa cum nu am nici eu şi nici nu voi avea cu al ei. Aşa că, se exclude din start meciul despre care vorbeşti.

 7. apoi indiferent unde ar lucra nea vasile nu inseamna ca n-are idei personale. de parca nea vasile gandeste cu mintea inchiriata de ziua de cluj sau cu mintea nevestei. cum ii “vasileracovitan.com” discutia nu-i la subiect. da da stiu contraargumentul:”vasile ii ziarist, unul citit in lumea blogurilor de ziaristi”. nea vasile i-auzi: tre sa-ti tii opiniile pentru “la colturi, la bere” n-ai voie, nea vasile sa scrii impotriva locului de munca! mi acru ca s-a ajuns la mentalitatea asta de “ciocu mic ca io iti dau salariu”…

 8. Anuntul respectiv apartine conducerii societatii Clever Media, editor al ZIUA de CLUJ, si nu angajeaza corpul redactional.

  Ca in orice contract comercial, daca diferendul nu se poate rezolva pe cale amiabila, se merge pe calea actionarii in instanta, pana la executarea silita a debitorului.

 9. Clever Media, adica Sorin Dan, Rares Bogdan, MIHAI MOGA. Alte comentarii sunt de prisos.

 10. sorin apostu- nascut la focsani… moldovean… va spune ceva? scuipati in san, moldovenii sa conduca in ardeal? blesteme pa capu vost ca no’r murit dejaba buna si bunu pantru ca sa apere glia de habsburji si amu so dam la moldoveni zisi “LITZA” (CINE STIE, CUNOASTE)! sorin apostu- membru francmason, ce dracu o mai fii ..nush… sorin apostu – cere cadouri . asta este stiut. l-o bagat in puscarie pa preotu ala care o crezut ca mere la sigur cu o constructie pe pasteur 10 si o strans bani de la cumparatorii de apartamente. cand o mers la primarie sa ceara aprobare, apostu io cerut 20 000 de euro. preotu o zis nu. no bine, apostu o zas nu vezi tu aprobare si o pus pa dna sa vada cum o strans ala bani de la cumparatori fara sa aibe aprobarile. ba mai mult, o aparut cineva sa si revendice locu ala de pa pasteur 10 . lumea zice ca’i ruda de gradu unu cu sefu de la dna cluj. no, astai barfa despre apostu… credeti ce vreti da un lucru-i sigur;e moldovean! io n-am incredere in moldoveni de la stefan cel mare incoace.. mereti la vot!

Comments are closed.