O clipă de tăcere…

Impresionant. Cred că acesta este cuvântul care poate descrie, cel mai bine, marşul de astăzi al suporterilor Universităţii Cluj. Un “marş pentru o idee”, aşa cum a fost el denumit. Un marş care a transformat centrul oraşului, vreme de peste o oră, într-o mare în alb şi negru.

Nu voi insista asupra a ceea ce a fost acolo. Sunt convins că aţi citit pe site-uri, că veţi citi în ziare. Mă voi referi doar la un singur moment, care mi mi s-a părut definitoriu pentru întreaga acţiune, petrecut la monumentul Memorandiştilor.

Marşul se încheiase, “grosul” fanilor se afla pe Pietonala de pe Eroilor. Doar un grup, destul de numeros, ce-i drept, a rămas în zona monumentului. Pe scări, câţiva puşti. Nu cred să fie avut mai mult de 7-8 ani. Toţi cei aflaţi în jurul lor, îi priveau cu uimire. Cântau. “Cer o clipă de tăcere pentru Iuliu Haţieganu / 1919 ăsta e anul…”. Primele versuri ale melodiei “Numai «U»”, compusă de trupa Personal. Şi a urmat tăcerea… Miile de fani au plecat spre casele lor, copiii la fel. Peste Cluj se aşternuse liniştea. Să fie oare cea dinainte “furtunii” determinată de renaşterea Universităţii? Fanii au făcut primul pas. Cine face următoarele mutări?

4 thoughts on “O clipă de tăcere…”

 1. E emotionant cum a renascut spiritul lui U in ultimii ani. Iata la ce duce concurenta!
  Dar pana la renasterea Universitatii e cale foarte lunga. Stadionul si finantarea echipei nu se rezolva de pe-o zi pe alta. O pasarica mi-a soptit astazi o informatie “inside”: se pare ca la discutia despre finantarea reconstructiei stadionului bucurestean Lia Manoliu in vedere gazduirii finalei cupei uefa 2012, premierul a pus conditia ca acesta sa fie finantat la pachet cu Ion Moina… Deci stadion vom avea.
  Dar gasirea unui finantator puternic pentru echipa e improbabila in vremuri de criza economica din ce in ce mai grava. Primaria poate asigura supravietuirea echipei, insa nu poate investi din bani publici la nivelul primei divizii.
  Sper sa ne “consolam” cu 2-3 titluri la baschet pana cand va renaste echipa de fotbal…

 2. da.a fost fantastic! dar porcaria aia de melodie hip hop NU are ce cauta, nu are nimic cu Spiritul lui U. NIMIC, nimic.e o prostie
  iar copii nu stiu cantecele superbe din vechea galerie cum e de ex SLava tie studentie!

 3. @Radu… poate şi Apostu, de ce nu?
  @alecs… când va fi stadion, va fi mult mai uşor de găsit un investitor. Când se va întâmpla asta, criza va fi trecut deja peste noi.
  @tibi… crede-mă că le ştiu şi pe cele “adevărate”. Iar melodia trupei Personal nu mi se pare deloc o porcărie. Cel puţin versurile sunt extrem de bine alese.

Comments are closed.