Surpriză! Iarna, de obicei, ninge în Cluj-Napoca

Decembrie, ianuarie şi februarie sunt, “oficial”, lunile de iarnă în România. O veste surprinzătoare pentru cineva? Nu cred. Poate doar pentru cei care trebuie să facă în aşa fel încât şi iarna, oamenii să beneficieze de confort. În special, pe străzi.

Ieri în Cluj-Napoca a fost de-a dreptul nebunie. A nins de la amiază, dar spre seară, oraşul era în continuare blocat. Dintr-un simplu motiv: străzile nu au fost curăţate aşa cum ar fi fost normal. Colegii de la ZIUA de CLUJ vorbesc despre un şantaj al firmelor care ar fi trebuit să se ocupe de “problemă”. Primăria spune că nu se pune problema şi că, de la 12.30, deszăpezirea a funcţionat în oraş. Doar că nu a funcţionat. Iar martori sunt miile de clujeni care, după ora 16.00, au circulat în oraş. Sau cel puţin au încercat.

Oare cât timp ne va mai lua iarna prin surprindere? Există oare vreo soluţie ca, în România, această problemă să nu mai existe, aşa cum se întâmplă în alte ţări? Cu siguranţă. Doar că, deocamdată, în anul 2009, nimeni nu ştie care e aceea.