Apostu, primar

E clar: noul şi totodată vechiul primar din Cluj-Napoca este Emil… pardon… Sorin Apostu. Nu cred că reprezintă pentru nimeni o surpriză acest fapt, având în vedere în primul rând că actualul premier se bucură în continuare de aprecieri din partea clujenilor. Iar cum Apostu şi-a “lipit” imaginea, aşa cum era logic, de cea a adevăratului primar clujean, era clar că va câştiga.

Colegul Vasile Măgrădean întreba acum câteva zile dacă are vreo importanţă faptul că, la Cluj-Napoca, ar putea ajunge primar un moldovean. Acum, e evident că are. Pentru simplul motiv că un moldovean este primar la Cluj-Napoca. Bun, rău… vom vedea cum va fi. Ca orice clujean, îmi doresc, evident, să fie bine. Iar asta presupune în primul rând ca premierul Emil Boc să rămână cât mai mult în funcţie. Cât timp asta se va întâmpla, primarul din Cluj-Napoca o va duce OK. Când, însă, Boc va “abdica”, dacă va fi cazul, atunci vor apărea problemele.

UPDATE: 60-25. Scorul cu care Sorin Apostu l-a învins pe Marius Nicoară.

UPDATE 2: 29,94% din 272.691 de clujeni au votat. Adică 81.644. Dacă scorul de mai sus rămâne valabil, rezultă că Apostu a fost votat de aproximativ 49.000 de clujeni din 317.953 (sursa: Primăria Cluj-Napoca). Adică aproximativ 15,4%.

4 thoughts on “Apostu, primar”

 1. Teoria originii neclujeane a primarului e bullshit. In ultimele decenii foarte multi oameni s-au stabilit in Cluj dupa terminarea facultatii, si-au intemeiat aici familii si si-au facut un rost in acest oras din ce in ce mai cosmopolit. Orasul i-a adoptat si au devenit clujeni. Ajunge sa privesti in jurul tau printre parinti, rude, prieteni, colegi sau vecini, pentru a vedea cati clujeni nu sunt nascuti in orasul nostru.
  Apropo, nici Funar, nici Boc nu s-au nascut in Cluj…

 2. Da, Vasile, 15%. Doar că restul n-au de ce să comenteze. Prin urmare Apostu nu e mai puţin primar din cauza absenteismului, aşa cum zic în general contracandidaţii în situaţii dintr-astea.

  Cred că lipsa masivă de la vot spune multe despre alegători în primul rând, abia apoi despre politicieni.

  Iar Nicoară a pierdut masiv şi din cauza absenteismului, dar şi a atitudinii de care au dat dovadă în campanie unii membri PNL.

 3. @alecs… absolut corect. Clujul devine, din ce în ce mai puţin, un oraş locuit de clujeni. Dar asta nu cred că îi împiedică, sub nicio formă, să se considere clujeni.

  @andrei…fără îndoială, chiar şi dacă ieşea cineva primar cu 1%, tot primar era. Iar absenteismul cred că spune multe nu doar despre alegători, dar şi despre politicieni. Dacă ar fi găsit metoda care să îi convingă pe oameni să voteze, ar fi fost de lăudat. Aşa, însă, e clar că au greşit. Nu cred că absenteimul l-a făcut pe Nicoară să piardă. Mai degrabă, înclin să cred că, orice s-ar fi petrecut, şansele sale erau aproape nule.

  @Shf…şi multe altele. Promisiuni au fost destule. Rămâne doar să le vedem îndeplinite.

Comments are closed.