De ce Sorin Apostu?

Probabil mulţi vor asemăna ce s-a întâmplat duminică, la alegerile pentru primar, cu ce a fost în 1 iunie 2008, la cele pentru preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Şi acum, şi atunci, a câştigat “omul lui Boc”. E, poate, singura asemănare. Altfel, diferenţele sunt de la cer la pământ.

Sorin Apostu a lucrat din 2004 la Primărie. Alin Tişe a fost “paraşutat” la CJ şi încă lasă impresia că e. Sorin Apostu a fost cel care, practic, a condus Primăria din 2004 încoace, în vreme ce Tişe încă se obişnuieşte să fie şef la CJ, şi după mai bine de jumătate de an de când a fost ales. Sorin Apostu nu a fugit de “job”, pentru a se arăta oamenilor, pe când lui Tişe i s-a găsit un loc călduţ la “U”, ca să fie mereu în prim-plan.

Dacă, cu adevărat, vor fi asemănări între cei doi – deşi mă îndoiesc – le vom ptea vede abia peste şase luni. Atunci, Sorin Apostu va putea să fie tras cu adevărat la răspundere, dacă se va dovedi că promisiunile sale din campanie vor fi doar simple vorbe, menite să cucerească oamenii creduli.

Vorba lui Emil Boc (dacă chiar i-o fi spus aşa lui Sorin Apostu): la treabă!

6 thoughts on “De ce Sorin Apostu?”

 1. apostu va da seama peste 3,5 ani, la alegeri. pana atunci el trebuie sa fie sprijinit de comunitate sa munceasca si sa faca
  1. stadion
  2. sala pt filarmonica
  3.centuri ocolitoare
  4.traficu mai fluid
  5. spital de urgenta
  ordinea este aleatorie.

 2. @analistu…Apostu nu are nevoie de niciun alt sprijin al comunităţii. Deja l-a primit. De acum încolo, e treaba lui să se descurce, mai ales că are de partea sa Consiliul Local, Consiliul Judeţean, Prefectura (peste câteva zile) şi, cel mai important, Guvernul.

 3. @analistu-le, indeplinirea cele 5 promisiuni mentionate de tine depind in mica masura de primarul Clujului:
  Stadionul si filarmonica tin de Consiliul Judetean, centurile si spitalul regional de urgenta depind de guvern, iar traficul poate deveni mai fluid doar daca se fac centurile.
  Centurile si tronsonul Turda-Gilau au primit de curand finantare, cel tarziu anul viitor vor fi gata. Iar Filarmonica (a primit acum teren) si Stadionul vor fi si ele intr-un anumit stadiu in 2012.
  Sigur ca realizarea lor e acum o treaba de echipa, insa dincolo de ele cred ca sunt si multe de facut strict de catre primarie din bugetul local. De exemplu prima promisiune din programul lui Boc de anul trecut a fost asfaltarea tuturor strazilor orasului. E o promisiune foarte ambitioasa, insa daca se mentine ritmul asfaltarilor din ultimii ani, poate fi realizabila. Eu zic ca aici se va vedea ce poate Apostu

 4. trebuie sa scape de clica Niculescu – V. Lungu, sfatuitori slabi si increzuti si sa isi vada numai de proiecte si va iesi din nou primar. sunt vremuri grele, criza, sa dea o geana pe programul lui nicoara, sa aiba o discutie cu el de taina. nicoara e un tip f ok, se poate discuta cu el, nu e un tip revansard, ranchiunos, gen, pastrand comparatia, un v. lungu.

  bafta lui apostu

 5. De ce Sorin Apostu? Pentru ca in Cluj-Napoca traiesc 49 de mii de fraieri. Ei cred ca acest oras nu are voie sa fie condus de un clujean adevarat. Primari din Sanicolau Mare,Rachitele si Focsani ce vrei mai mult. Cand o sa mergi la serviciu cu autobusul fara sa te calce toti pensionarii in picioare pentru ca ei au abonamente gratuite cand o sa poti traversa orasul in 10 minute cu masina cand o sa ai stadion filarmonica si 2 echipa in prima Liga atunci poti spune ca primrii alesi de clujeni au facut treaba. Pana atunci sa vedem cum se mai construiesc niste blocuri intre case cum iti rupi masina in gropile de pe strazile din manastur si marasti. Cat priveste tandemul Lungu-Niculescu cred ca sunt prea multe persoane care nuaccepta ca cineva sa faca treaba si ca atuncicand a gresit trebuie sa ii iei gatu. Fiecare gresim si platim intr-o zi. Pentru Niculescu nu a sosit inca ziua in care sa palteasca prostiile pe care le-a facut. Sa vedem ce o sa fie in urmatoarele luni si apoi putem sa ii spunem una alata noului primar ales. Toate cele bune

 6. “Cat priveste tandemul Lungu-Niculescu cred ca sunt prea multe persoane care nu accepta ca cineva sa faca treaba si ca atunci cand a gresit trebuie sa ii iei gatu”

  formulare din care nu se intelege nimic. eju, unde ai facut scoala, la Cucuiertii din deal??
  lucrezi cuumva in presa?? ca daca da, jale e…

Comments are closed.