Carrefour. Sau “cam fur”

Sunt convins că nu sunt singurul care am păţit-o. Dar poate sunt printre puţinii care m-am prins la timp. Ceea ce vă doresc tuturor. Nesimţirea cu care caută să te fure marile companii începe să mă scoată deja din sărite.

Povestea e simplă şi s-a petrecut sâmbătă, la Carrefour. Aleg să cumpăr un set de vase. Găsesc unul la un preţ ok: 45,50.

Ajung la casă, iar când să plătesc, observ că produsul costă, de fapt, 59,90.

Mă duc glonţ la biroul de reclamaţii, unde dau peste două doamne. Ocupate, evident, cu plângeri ale altor clienţi. Unul cumpărase un grapefruit roşu şi i se taxase unul roz. Altul cumpărase, la fel, un produs şi i se taxase altceva. Mă rog… certuri, oameni nemulţumiţi. Una dintre angajate dă telefon după telefon, să rezolve problemele.

 

În fine, îmi vine şi mie rândul. Explic problema, doar ca să aflu că ea e, de fapt, mult mai complexă. Doamna cu telefoanele mai dă un apel, vorbeşte vreo 10 minute cu cineva de la raion. Apare cineva de la raion, mă duc cu el şi îi arăt diferenţa dintre preţul de pe raft şi cel de pe bon. E de acord că e o greşeală şi ne întoarcem la ghişeu. După care doamna de acolo îmi “trânteşte” o replică la care doar am putut râde: “Păi aţi luat alt produs”. Nu înţeleg şi îi cer să îmi explice ce vrea să spună. Se conformează. Cică preţul de pe raft şi cel de pe produs diferă din simplul motiv că e vorba de două coduri de bare diferite. Sincer, nu mă interesează. Am ales un produs, l-am cumpărat la preţul afişat de ei şi nu îmi convine să plătesc alt preţ. Ea o ţine pe a ei, că e o greşeală, că nu e bine. Lucru cu care sunt de acord. Nu, însă, şi cu “oferta” ei, de a îmi da toţi banii înapoi. Nu vreau. Vreau produsul ales, la preţul pe care mi l-au cerut. Deja trecuse aproape o jumătate de oră de când făcusem reclamaţia. Începeam să îmi pierd răbdarea şi căutam numărul de la OPC. Doamna mai dă două telefoane.

 

La un moment dat apare Ionuţ, managerul de la raion. Mai fac o plimbare cu el până în magazin, ca să îi arăt exact cum stă treaba. Înţelege din prima că e o gafă a lor şi îmi “propune” să cumpăr produsul la 45,50. După o jumătate de oră, am crezut că problema s-a rezolvat. Doar că mai trebuie să trecem şi pe la ghişeu. Unde aceeaşi domană tot nu pricepe cum de un client poate să aibă dreptate şi să refuze să cumpere ceva, chiar dacă preţul e “umflat”. Mai trece un sfert de oră şi totul se rezolvă. Evident, după încă 2-3 telefoane şi după ce completez ceva formular. În urma căruia, în baza de date a magazinului, preţul produsului se schimbă, de la 59,90 la 45,50, cât era afişat. Primesc 59,90 înapoi şi mai trec o dată pe la casă, să plătesc 45,50. De data asta, funcţionează. Greu, nu?

A doua zi, fiind din nou la Carrefour, trec pe la raion, să văd ce preţ au vasele. Niciunul. Eticheta nu mai era acolo. S-o fi gândit că e mai sigur să verifice clienţii preţurile decât să aibă parte de reclamaţii. Şi totuşi, nu pricep un lucru: unde a dat doamna telefon după telefon vreme de aproape o jumătate de oră?

15 thoughts on “Carrefour. Sau “cam fur””

 1. niste hoti ! nu doar cei de la Carrefour la fel si cei de la Cora sau Real. Se intampla la mai toate produsele si se bazeaza pe faptul ca oamenii cumpara in nestire si nu observa chiar asa rapid ca ei umfla preturile …

 2. bine ca nu te-au batut
  ca pe un asistent universitar de la sapientia l-au snopit in bataie simbata seara la carrefour pe motiv ca li s-a parut ca a bagat un produs alimentar in buzunar. bineinteles ca nu era asa si si-au cerut scuze dupa ce i-au tras citiva genunchi in gura si l-au trintit pe jos.

 3. Si io am patit in “carfur”, cand erau europenele la fotbal, am mers sa-mi iau un tricou cu nationala si pretul afisat era de 20 de lei si la casa o zis rapandula ca-i 50, api acolo i l-am lasat la jespea!!!

 4. Nu va fura nimeni intentionat si preturile nu se umfla. E vorba doar de niste oameni incomepetenti si frustrati de salariul groaznic de mic platit de Carrefour, care sunt insarcinati sa puna etichetele cu preturi la raft si care nu o fac la timp. Carrefourul e prea mare ca cineva sa gandeasca o adevarata strategie de furat si umflat preturi si managerii sunt mult prea ocupati sa munceasca in locul angajatilor lipsa care nu prea vin pe salariile lor.

 5. Preturile se schimba in fiecare zi. Zilnic (dimineata) ai sa observi o parte din lucratorii comerciali ca au niste foi cu cateva sute de produse ale caror preturi s-au schimbat. Gandeste-te ca ei intr-un timp record trebuie sa gaseasca produsul, sa verifice daca pretul este corect, in caz contrar sa il schimbe. Intre timp trebuie sa se asigure ca este marfa la raft, ca termenele sunt ok. E foarte greu sa faci fata tuturor cererilor. Insa incearca si ei cum pot. Cat despre incidentul tau, crede-ma ca esti doar unul din o suta de clienti care fac astfel de reclamatii in fiecare zi.

  Daca intr-adevar pretul de la raft era pentru alt produs in mod normal nu e neaparat vina magazinului, sunt si clienti care lasa marfa pe unde apuca daca se razgandesc sa o cumpere.

  Ai avut noroc ca Ionut Solonca spre deosebire de altii este un om intelegator si se pune si in locul clientului.

  Numai bine!

 6. carrefour….am fost la carrefour in seara de 23 iulie 2009 la ora 23.00
  cand am ajuns la casa, in timp ce plateam cumparaturile, se anunta castigatorul sumei de 150 ron la casa ..40!!! eu eram la casa cu numarul 40!!! surprize, surprize….spre mine se indrepta o domnisoara cu niste bonuri in mana…in momentul cand a ajuns langa mine, m-a privit si…pur si simplu s-a intors inapoi fara sa-mi acorde premiul castigat de mine!!!!!
  dupa 2 minute se anunta o noua extragere si bineinteles..castigatorul este la alta casa..
  eu in momentul cand s-a anuntat noul castigator al sumei de 150 ron inca nu terminasem de platit…
  ce pot sa spun?????
  ce firma e asta????
  halal concurs…halal magazin…..daca si carrefour face asa ceva…..
  nu suma era foarte importanta cat mai ales gestul……de ce nu se anunta ce conditii trebuie sa indeplineasca clientul pt a face cumparaturi in acest magazin???
  mentionez ca sunt ROMAN….

 7. sa nu cumparati niciodata mancare deja preparata din carrefour…pizza si celelalte “delicatese” sunt preparate din produse expirate …sora mea e lucrator in carr la gastro

 8. Toti din Carrefour sunt niste hoti , iar IONUT SOLONCA se da la toate fetele care vin la sampling. Este un nesimtit si un prost crescut numai ca cu mine nu i-a mers deloc *** . Intrebati-l ce i-a spus uneia din fetele de la TOY MANIA care era in prag de casatorie. ***

  *** Mesajul a fost editat, din cauza limbajului mult prea „colorat“

 9. Nu vreau sa folosesc un limbaj urat chiar daca simt nevoia sa o fac, insa am ramas surprinsa de atitudinea acestui Solonca Ionut in momentul in care m-am angajat la carrefour si culmea este ca nimeni nu i-a nici o masura. Oricum in curand o sa aiba parte de surpriza vietii lui, deoarece persoaa care l-a ajutat sa ajunga pe acest post ii pregateste o surpriza.

 10. Daca mai citeste cineva articolul asta, Ionut Solonca e in prezent director Carrefour Feeria (Baneasa).

 11. Draga domnule.Ce vi s a intamplat dumneavoastra nu este o noutate.Aceste lucruri functioneaza aproape in toate supermarketurile .Ei motiveaza ca sau modificat preturile dar nu au reusit sa schimbe etichetele produselor.Mizerii.Chemati televiziunea.Altfel vom trai intr o societate retardata

Comments are closed.