“Prietenie” pentru toţi

Am participat, ieri, alături de mai mulţi ziarişti clujeni, la o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Tema discuţiilor a reprezentat-o intenţia acestuia, exprimată anterior, de a sprijini financiar presa.
Abia ieri am aflat, de fapt, care e motivul pentru care preşedintele CJ a lansat această idee. Chiar el a afirmat că o mare problemă o reprezintă direcţionarea “pe prietenie” a bugetelor de promovare a instituţiilor din subordinea CJ. Concret, dacă directorul X e prieten cu patronul Y, îi dă maximum 15.000 de euro pe un contract şi nimeni nu are ce să îi facă. Aşa e legea. Deşi Alin Tişe ne-a explicat că vrea să elimine această practică, mi-e foarte clar că nu va reuşi. Singurul lucru pe care îl va reuşi va fi să îi mulţumească pe toţi. Să nu ajungă o mulţime de contracte de maximum 15.000 de euro către aceiaşi patroni, ci să fie împărţiţi la toţi. Asta e ideea lui Tişe. Bună, rea, nu ştiu cum vi se pare.
Eu rămân la propunerea mea: toţi banii să fie strânşi în acelaşi buget şi să se organizeze o licitaţie. Iar cine dovedeşte că e cel mai “tare”, să ia banii şi să promoveze acţiunile.

Poziţia APPC cu privire la discuţiile de ieri o puteţi citi aici.

One thought on ““Prietenie” pentru toţi”

  1. este bine ca exista dezbatere, chiar asta trebuie sa faca o asociatie profesionala, chiar daca deranjeaza pe unii sau altii. Trebuie sa fie un spatiu de dezbatere APPC si a reusit acest lucru.

    Sunt atatea categorii profesionale necajite, banii trebuie dati mai ales lor.

Comments are closed.