Altfel de români

Scriam mai devreme despre faptul că TIFF e un produs românesc. Nu puţini au fost cei care m-au întrebat cu ce m-a supărat TIFF-ul. Cu absolut nimic, credeţi-mă. Era doar o simplă constatare. Aşa cum e şi cea pe care am făcut-o când am părăsit sala cinematografului Republica, la capătul proiecţiei care a deschis oficial festivalul, şi anume aceea că, la TIFF, românii parcă nu sunt români. Sau, mai degrabă, că la TIFF sunt altfel de români decât cei cu care ne obişnuiesc zi de zi televiziunile, ziarele, bârfele etc.

Am aruncat o privire în urma mea şi am rămas uluit, vâzând oameni cu pet-uri în mână, cu “bulgări” de hârtie, iar prin sală aproape lună şi bec.  Şi, sincer vă spun, m-am simţit mândru.

PS: Despre filmele pe care le-am văzut astăzi – Revanşa şi Amintiri din Epoca de Aur – cu altă ocazie.

5 thoughts on “Altfel de români”

  1. off topic:
    Don Racovitan, mare tampenie enorma tampenie au facut colegii tai de la Adevarul online. Nu ma lasa sa accesez nici adevarul.ro nici cluj.adevarul.ro si ma redirectioneaza catre adevarul.it(!!!) cu stiri din Italia si fara nici o posibilitate de a citi stirile care ma intereseaza pe mine. Mi se o prostie cat china de a redirectiona cititori pe baza IP-ului, de a-i baga pe toti in aceasi oala, si de nu-i lasa sa citeasca ceea ce vor sa citeasca. Se poate face ceva, unde ma pot plange?

  2. e, lasă că eu am fost româncă până în măduva oaselor. am vărsat din greşeală, în timpul filmului, jumate din punga corei cu popcorn între scaune. ce să le mai adun la sfârşit, erau deja firmituri. 🙁

    ivan: au fost probleme tehnice cu siteul. astăzi însă şi-a revenit. iar dacaă vrei să afli amănunte despre tiff, vezi că a fost transmis pe twitter: http://www.twitter.com/AdevarulCluj

  3. @licurici, Don Racovitan
    va multumesc si scuze pentru falsa alarma. Intr-adevar a fost o problema temporara. Ar fi fost si culmea sa fie altfel.

Comments are closed.