Filmul pe care nu-l vezi

La “Shirin” nu m-aş fi dus sub nicio formă, dacă nu aş fi citit, în mai multe locuri, recomandarea lui Mihai Chirilov. “Provocarea acestei ediţii”, i-a spus el filmului iranian. Şi într-adevăr, “Shirin”, povestea iubirii neîmplinite a prinţesei/reginei Armeniei, Shirin, pentru pinţul/regele Iranului, Khoslow, e o provocare. Altfel nu ştiu cum să definesc un film pe care, de fapt, nu îl vezi. Doar îl auzi. Un film în care sunt prezentate trăirile a 113 femei care, chipurile, ar urmări filmul.
Sunt convins că multora – asemeni lui Mihai Chirilov – le va place “Shirin”. Sau, mai degrabă, le va place să trăiască, alături de cele 113 femei, povestea de iubire. Mie, unul, mi s-a părut, însă, o pierdere de vreme.

2 thoughts on “Filmul pe care nu-l vezi”

  1. Eu zic sa te lasi de filme si sa te apuci de altceva. Fara suparare. Am vazut si comentariul despre cum ai ratat “Gomorra” si ce filme de la TIFF ai ales sa vezi. Nu sunt motive de suparare. Unii, pur si simplu, sunt haraziti cu alte daruri.

  2. absolut nicio supărare. de ce ar fi? cât despre filmele pe care am ales să le văd… a trebuit să îmi fac şi eu programul după cel al tiff. care e cam comprimat după gustul meu.

Comments are closed.