Se închide Clujeanul? Nu.

“Sârbu închide toate ziarele locale. O dată cu ziarele, se vor închide şi toate site-urile aferente. Decizia a fost comunicată acum puţin timp tuturor angajaţilor PubliMedia din ţară”, este informaţia-bombă furnizată de puţin timp de Dragoş Stanca.

Ceea ce înseamnă că şi Clujeanul se va închide. Sau, cel puţin, nu va mai fi susţinut financiar de Sârbu. Ceea ce oricum nu se întâmpla – în mod direct – de mult timp. Ziarul se susţinea, din ce ştiu eu şi din ce mi-au spus colegii de la Cluj, din publicitatea atrasă, nu din banii “vărsaţi” direct de “imperiul” lui Adrian Sârbu.

“Ceea ce e sigur e că ziarul va apărea luni”, mi-a spus editorul general Andrei Aroneţ.  “Sunt aici oameni foarte hotărâţi să ţină ziarul în continuare în viaţă”, mi-a mai transmis el.

Personal, le urez mult succes celor care trag cu dinţii să salveze un produs care a scris istorie în media clujeană. Sper doar să şi reuşească ceea ce mulţi spun că e imposibil. Eu cred că nu e.

PS: În ianuarie am mai scris despre posibila închidere a Clujeanului. Sursele mele vorbeau atunci de martie. S-a întâmplat să treacă doar trei luni până când Sârbu să ia decizia anunţată azi. Ceea ce, totuşi, mă bucură, e că încă există voinţă de a ţine în viaţă ziarul. Încă o dată, baftă!

UPDATE: Conform  lui Andrei Crivăţ, a început bătălia pe bradul “Clujeanul”. Sorin Dan, patronul cotidianului Ziua de Cluj, s-ar fi înscris în luptă deja.

UPDATE 2: Un răspuns elaborat la întrebarea din titlu ne oferă Mihai Goţiu pe clujeanul.ro. Vă invit să îl citiţi, dacă nu aţi făcut-o deja.

7 thoughts on “Se închide Clujeanul? Nu.”

 1. nu stii bine. clujeanul si ziarul clujeanului nu s-au sustinut singure, cel putin nu in ultimii 6 ani.

  asta puteai deduce si singur: daca s-ar fi sustinut redactia singura, de ce ar fi avut nevoie acum de investitor?

 2. cum sa se inchida un produs jurnalistic de o asa mare valoare? imi placea mult si gaseam in el toate recomdarile TV, avea poze frumoase la filme… Nici suplimentul local ce se distribuia impreuna cu ghidul nu era rau!

 3. hossu nu fi rau, e totusi un ziar de traditie, facea la anul 10 ani de existenta pe piata. Mie imi pare rau daca va muri chiar daca de exemplu tabloidizarea siteului clujeanul.ro nu e pe gustul meu. Oricum Gotiu a scris negru pe alb ca il doare in cot de deontologi si a dus ziarul intr-o zona in care, ma refer la online, intr-o faza extrema de tabloidizare, probabil asa au fost ordinele de la Bucuresti.

  In ce priveste varianta print, ea a pierdut foarte multi oameni de valoare de la venirea lui Gotiu. Ultimii mohicani sun Tibi Sabo, Gelu Radu, Tudor Stirbu, Dora Mircea Radu cu care am lucrat si eu de la inceput la Ziarul Clujeanului, oameni de caracter si jurnalisti valorosi.
  Sa nu uitam ca trendul a fost descrescator din momentul in care Mihnea Maruta a refuzat sa tabloidizeze ZC-ul si a fost preluat fara sa clipeasca de domnul Gotiu care l-a si inchis dupa aia. Mare reusita!

  Acum se pare ca se inchide si publicatia mama, celebrul Clujeanul care a fost infiintat la Cluj de Catalin Tolontan si Dragos Stanca, doi superziaristi. O contraperformanta unica in presa clujeana.

  “Clujeanul” varianta Stanca -Maruta a facut istorie in presa clujeana si o voi dovedi in capitolul rezervat acestor doua publicatii din volumul la care lucrez.

  In rest, sa ne intristam, nu e bine deloc, din contra si ca ar trebui sa fim solidari, la fel si Asociatia Presei, cu acesti colegi care isi pierd painea acum.

 4. ce ma fac daca se inchide? trec iar pe playboy si hustler? Chiar, APPC se ocupa si de reviste deocheate?

Comments are closed.