O lovitură în plus

„Es geht um Robert Enke. Es geht um ein Mysterium in Menschengestalt und um die Antwort auf eine Frage: Wie viele Schicksalsschläge kann dieser Ausnahmesportler eigentlich ertragen, bis er daran zerbricht?“

„E vorba despre Robert Enke. E vorba despre un mister întruchipat într-un om şi despre un răspuns la o întrebare: câte lovituri ale sorţii poate suporta acest sportiv de excepţie, înainte de a ceda?“

Citatul de mai sus e preluat dintr-un articol publicat, în urmă cu o lună, de revista germană „Focus“, intitulat „Warum jetzt? Warum ich“ (De ce acum? De ce eu?“)

Aseară, Robert Enke a murit. S-a aruncat în faţa unui tren. Nu a mai suportat loviturile pe care le-a primit de-a lungul anilor. A fost plimbat de la o echipă la alta, i-a murit fiica de numai doi ani, dar a strâns din dinţi şi a revenit în prim-plan. A devenit titular în naţionala Germaniei, a fost lăsat „pe dinafară“, dar a primit promisiunea că va juca la Campionatul Mondial de anul viitor. Între timp, a suferit o nouă lovitură: o bacterie i-a atacat stomacul şi, potrivit unor zvonuri, nu ar mai fi putut juca fotbal niciodată. Acesta să fi fost răspunsul căutat de cei de la „Focus“? Aceasta să fi fost lovitura care l-a determinat pe Robert Enke să cedeze? Probabil, cândva, vom afla… Dar oare mai contează?

PS: Impresionant modul în care clubul la care a jucat Enke până ieri, Hannover 96, a decis să se prezinte lumii astăzi, prin intermediul site-ului oficial. Imaginea de mai jos e site-ul în sine.Tot site-ul.

Suntem în doliu după Robert Enke (24 august 1977-10 noiembrie 2009)