Să râdem!

Aeroportul Transilvania. Sună bine. Chiar foarte bine aş zice. Atâta doar că mai există unul, la Târgu Mureş. Dar ce mai contează, când e importantă imaginea?
Nu ştiţi la ce mă refer? Evident, la planul prezentat de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi prezentat pe larg de Ion Novăcescu.

Dacă ar fi mai mult decât o glumă bună, aş insista asupra proiectului. Acum, însă, vă las să vă delectaţi, dacă vreţi, cu pasaje de genul „mega aeroport“, „teren de sute de hectare“, „10 piste de aterizare-decolare“, „transport transcontinental cargo şi de persoane“.

Şi să nu uit: aeroportul cu cele mai multe piste din lume e Dallas/Fort Worth International (DFW). Sunt 7 piste. Să vă mai zic: în 2008 a deservit 57.093.187 de pasageri, iar în 2006 a fost desemnat cel mai bun aeroport cargo din lume.

Oare chiar atât de proşti ne cred cei care ne conduc? Cât despre cei care fac doar copy-paste din declaraţii bombastice, fără niciun suport, ale acestora, ce să mai zic? Măcar gândiţi înainte de a scrie, vă rog!

Şi încă o treabă: Parcă mai utilă ar fi rezolvarea problemei actualei piste de la Cluj? Mă refer la „caloriferul“ pe care sunt nevoite să aterizeze avioanele. Iar următorul pas ar fi, zic eu, finalizarea noii piste, de 3.500 de metri. Cât despre cele 10 piste… să mă anunţaţi când vă opriţi din râs. Mie mi-e cam greu.

PS: La asta chiar nu mă aşteptam! Nu de la acest ziar.

5 thoughts on “Să râdem!”

  1. Ii propun domnului presedinte sa-si puna cate o litera din numele la capatul fiecarei piste, ca din satelit sa i se vada numele.

    PS: A L I N T I S E – Paunel nu incape in cele 10 piste, trebuie mai multe :))

Comments are closed.