Conspiraţia, distracţia preferată a unor plictisiţi

De când s-a aflat despre catastrofa aviatică de ieri, de la Smolensk, în care au murit 96 de persoane, între care şi preşedintele polonez Lech Kaczynski, conspiraţionişitii de serviciu şi-au făcut apariţia peste tot: la TV, în ziare, pe Internet.

Toţi „specialiştii“ au început să-şi dea cu părerea despre absolut orice: despre motivele ruşilor şi ale UE de a „decapita“ Polonia, despre cât de stricat era avionul, despre cât de proaste sunt avioanele TU-154M, despre cât de mulţi erau în avion… Despre orice, de fapt.

Oare cât de greu le e unora să înţeleagă că – mai ales în astfel de momente – e inutil să îţi dai cu părerea, fără să deţii date concrete? Nu le e greu, sunt convins, dar asta ar însemna ca mass media să nu mai aibă cu ce umple spaţii, iar oamnii aceia s-ar plictisi de moarte acasă.

PS: Apropo de date concrete
Conform unor oficiali ruşi, totul părea normal până când aeronava mai avea 2.000 m până la pistă şi se afla la o altitudine de 100 m. Cu 1,5 km înainte de aeroport, controlorii de trafic au observat că avionul era mult prea jos şi au anunţat piloţii să efectueze corecţiile necesare. Nu au primit niciun răspuns.
Primul impact a avut loc la înălţimea de 8 m. Avionul ar fi trebui să se afle la 60 m altitudine în acel moment.
Vizibilitatea era foarte redusă – 400 m. Cu 600 m mai mică decât cea minimă permisă.