Adio!

Mi-l amintesc şi azi pe puştiul de 19 ani şi două luni care păşea timid în redacţia unui ziar, în octombrie 2000. Atunci, habar nu aveam ce înseamnă presa, ştiam doar că asta îmi doresc să fac. Şi asta am şi făcut, timp de aproape zece ani.

Acum, spun stop! De săptămâna viitoare voi avea un job într-un alt domeniu, într-o altă ţară.

Spun „adio“ meseriei pe care pur şi simplu o iubesc, convins fiind că e vorba doar de o despărţire temporară.

Nu credeam niciodată că îmi va fi atât de greu să renunţ la un job în favoarea unuia pe care îl consider mai oportun la momentul actual. Dacă de la alte ziare am plecat chiar fericit că scap – de situaţii neplăcute, de oameni la fel de neplăcuţi – acum e cu totul altfel. Cei alături de care mi-am petrecut ultimul an şi jumătate la „Adevărul“ au devenit o a doua familie pentru mine. Şi mi-e al naibii de greu să îmi iau „la revedere“. Trebuie, însă, să o fac. Cu inima strânsă, cu o mulţime de regrete, dar cu la fel de multe speranţe.

Le mulţumesc tuturor celor care, în ultimii zece ani, au fost alături de mine. Tuturor celor care au crezut în mine, celor care mi-au acordat încredere, dar şi celor care mi-au dat şuturi în fund, care ulterior s-au transformat în paşi înainte.

Aş mai scrie mii de semne despre această despărţire, dar chiar nu pot. Mă opresc aici.

The Best Is Yet To Come

PS: Vă mulţumesc tuturor pentru gândurile bune.

19 thoughts on “Adio!”

 1. Urasc schimbarile, urasc sa pierd oameni dragi, cu care am lucrat bine. Amu ti-ai gasit sa pleci, cand fix te declarasem “inger pazitor stagiar”… Cat ai fost editorul nostru, am simtzit ca ai grija de noi, chiar tzi-a pasat de ce si cum, iar asta are sa ne lipseasca. Stiu ca oamenii vin si pleaca, mai stiu si ca niciodata nu e nimic batut in cuie. Dar am voie sa ma revolt? Oricum ar fi, tu ramai “Vasalica al nost”. Punct. Si multzam pentru toate cele. Si griji de tine, oriunde te-ai duce!

 2. Vasi, multa bafta iti doresc…si sa realizezi ce ti-ai propus. Imi pare rau ca pleci, dar imi pare bine pentru tine, sunt convins ca nu ai luat o decizie pe moment si ai analizat temeinic ce-i mai bine pentru tine. Succes!

 3. bafta mai, oriunde ai merge si orice ai face acolo unde ajungi. sa fie cu noroc si multe realizari. succes

 4. Presa pierde un jurnalist valoros, un tip dificil, uneori incapatanat dar un tip care iubeste oresa. In plus, ai dovedit si implicare de breasla, ceea ce e o chestie fabuloasa in vremuri in care putzini se implica. Chiar daca ai fost uneori neinteles, sau am fost pe lungimi de unde separate, eu cred ca prin plecarea ta ziarul tau si presa pierde un jurnalist bun.
  In rest, sa te/va ajute Dumnezeu!

 5. bafta multa, vasile! iti doresc sa te acomodezi cit mai usor in afara presei si sa-ti placa ce faci si in continuare.

 6. Doamne-ajute-ţi. mă bucur pt tine că scapi de presă, serios 🙂
  acum, scrie-ne şi care-i ţara şi ce-o să lucri.

 7. Adio generatia asteptata, nu? Mai sti poza 🙂
  Vasi, eu nu vreau sa iti urez succes, pentru ca stiu ca te descurci in asta 🙂 eu vreau doar sa iti multumesc. Pentru cand lucram impreuna pe web, pentru glumele pe care le aruncai spre noi de dupa monitorul tau, pentru linkurile cu faze funny de pe mess si pentru cadourile din Mafia Wars 😀
  Ma bucur ca ai facut in sfarsit pasul acesta de a parasi o tara pe cale de disparitie (iti doreai). Spor “urias” in toate!

 8. o sa ajungem sa nu mai avem pe cine (ne) numara. asta e. noroc, vasile!

 9. Mah, sa stii ca o sa vin sa te vizitez. Sa bem o bere buna si sa ne amintim de vremurile de la Sport 80 si Sport Cluj cand fugeam cu cd-ul in tipografie pe la 3 dimineata – dupa ce pica netu -, iar apoi sarbatoream noul numar pana cand se crapa de ziua. Eram mai tineri, ce-i drept. Cu vreo 7 ani.

  Bafta multa! Meriti!

 10. Mai, bafta multa multa multa si curaj la inceput. Eu zic ca ai luat o decizie inspirata. Felicitari pentru ce ai facut pana acum in Cluj

 11. felicitari pentru noul job, succes pentru noua etapa si da adresa pentru vizite, 😉

 12. Mult succes, Vasi! Am avut multe de invatat cat mi-ai fost sef.Ai fost mai mult de atat, ai fost prieten. Va pup cu drag pe tine si pe Mela

Comments are closed.