Sa inceapa balul!

Gata asteptarea! Azi incepe Campionatul Mondial de Fotbal 2010, in Africa de Sud. Vreme de o luna, fotbalul va fi din nou in prim-plan (de parca nu ar fi si acum, de multe ori).

Cine va castiga? Majoritatea pariaza pe Spania. E si logic, pare a fi echipa cea mai in forma. Eu unul mizeze tot pe o echipa europeana: noua campioana mondiala se va alege dintre Olanda, Anglia sau Germania. Argentina mi se pare slabita de pe banca, Brazilia impresioneaza mai mult la impresia artistica, Italia mi se pare vlaguita, iar Spania… e cea mai buna echipa, dar nu o vad castigand din nou.

De ce mizez pe Olanda, Anglia si Germania? “Portocala” e mereu printre favorite. Depinde doar de concentrare. De fiecare data, a ratat cate un meci la CM. Daca reuseste sa fie “pe faza” pana la final, e greu de invins. In plus, e obligatoriu sa revina Robben. Si sa joace van der Vaart. La englezi si la nemti mizez pe dorinta de revansa, dupa accidentarile care au lovit ambele echipe. Grupul va fi mult mai unit, iar astfel sansele de victorie vor creste.

Englezii nu vor mai astepta totul de la Beckham sau in aparare de la Ferdinand, nemtii nu vor mai astepta minuni de la Ballack. Astfel vor iesi in prim plan alti jucatori, care vor trage echipa dupa ei. Pentru Anglia nu stiu cine va fi – probabil nu Rooney – dar in cazul Germaniei pariez pe Schweinsteiger, un jucator care s-a maturizat extrem de mult de-a lungul anilor si care – cred eu – se poate transforma in fotbalistul numarul 1 la acest Campionat Mondial din Africa de Sud, asa cum a fost Xavi la EURO 2008 pentru Spania.

Voi pe cine mizati?

One thought on “Sa inceapa balul!”

Comments are closed.