Am promovat. Şi acum?

Nu mă pot bucura. Nu încă. Deşi “U” a revenit în Liga I. Poate pentru că mă aşteptam să fie aşa. Poate pentru că eram sigur că se va întâmpla.

Mă voi putea bucura, însă, atunci când voi vedea că “U” nu a ajuns din nou degeaba în Liga I. Iar când spun degeaba, mă refer la sezonul 2007-2008, când în afara unor partide de vis – cu Steaua acasă, Rapid în deplasare sau Oţelul acasă – “U” a fost mai degrabă un pasager rătăcit pe prima scenă a fotbalului românesc. Un pasager rătătcit, ale cărui bagaje (conducere, antrenori şi jucători) păreau cumpărate de la un magazin second hand.

Acum, “U” trebuie să se uite cu mare atenţie la ce a  fost în urmă cu trei ani şi să înveţe cum nu trebuie să se comporte în prima ligă. Şi să nu uite – cei din conducere mai ales – că dacă nu ar fi intrat pe teren anumiţi jucători în Liga a II-a “U” nu ar fi ajuns în Liga I. Iar aceştia merită cu toţii o şansă.  Sunt convins că nu îi vor da cu piciorul!

Când îi voi vedea îmbrăcând tricoul alb-negru în Liga I pe Unguruşan, Szilagyi, Ţene, Dolha, Ionescu, Bucşa, Lemnaru, Matache sau Machado, atunci mă voi putea bucura din nou.

Haide “U”!